CPR-rod i kommune: Heidi blev førtidspensionist ved en fejl

Gladsaxe kommune har tildelt en borger førtidspension, helt uden at borgen har søgt om det. Nu viser det sig, at eksemplet ikke er enestående.

Heidi Irmgarn modtog forleden en skrivelse fra kommunen, hvor hun blot skulle udfylde de sidste formalia, så hendes sag kunne lukkes, og hun kunne få sin førtidspension. Problemet var, at Heidi Irmgarn aldrig havde søgt om at blive førtidspensionist, men at hendes CPR-nummer var blevet forvekslet med en anden kvindes. 

- Jeg må sige, det er foruroligende, at man får et brev fra kommunen om, at man lige pludselig har fået førtidspension, siger Heidi Irmgarn.

Heidi Irmgarn henvendte sig efterfølgende til Gladsaxe Kommune for at få rettet fejlen. Det var dog lettere sagt end gjort. For hver gang hun ringede, mødte hun en mur af ferieramt bureaukrati i kommunens borgerservice.

Mandag i denne uge kogte Heidi Irmgarns frustrationer så over. Hun skriver et harmdirrende opslag i den lokale Facebook-gruppe ’2860 Søborg’.

- Det er faktisk ret svært at komme igennem til kommunen. Jeg prøver 12-14 gange at ringe til kommunen men bliver aldrig stillet gennem til den rigtige. Først når det kommer på Facebook, sker der noget, siger hun.

 
 
Foto: Screendump / Facebook

Heidi Irmgarns opslag er siden hen blevet livligt kommenteret, og det viser sig, at hun ikke er alene om at blive indstillet til uberettigede ydelser.

En politibetjent, som ikke ønsker sit navn frem, fik i sidste uge, ud af det blå, en revalidering på 14.000 kroner, selv om han ikke fejler noget, og bare gerne vil passe sit arbejde. Han måtte også gennem papirmøllen for at få ydelsen rullet tilbage.

"Meget beklageligt"

Michael Dorph Jensen, der er den øverst politisk ansvarlige for Jobcentret, beklager og henviser til de mange tusinde sager, som kommunen behandler hvert år.

- Nu har jeg bedt om en orientering ved det først kommende møde i Beskæftigelsesudvalget den 21. august for at få vendt denne sag. Jeg synes, det er meget beklageligt, siger han i dag til TV 2 Lorry.

Det er en kedelig fejl, lyder det fra kommunen. Men nu viser det sig at eksemplet ikke er enestående.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere