FV15: Dansk Folkeparti største parti i Greve

Mere end hver fjerde vælger i Greve og Solrød har sat deres kryds ved liste O denne gang.

Helt nøjagtigt 26 procent - eller 11.506 - personer i Greve og Solrød var torsdag med til at gøre Dansk Folkeparti til Folketingets andet største parti. Det er en stigning på næste 10 procent i forhold til sidste valg.

- Fantastisk - det havde jeg overhoved ikke regnet med, siger Gert Poul Christensen til os, da vi møder ham på Holmeagerskolen I Greve, hvor de personlige stemmer tælles op.

Gert Poul Christensen er formand for Dansk Folkeparti i Greve og selv folketingskandidat for første gang. Han har overtaget Grevekredsen efter den populære MF'er Liselott Blixt, der i år stiller op i Køgekredsen - og han er fuldt ud klar over det ansvar, der nu ligger på partiet:

- Vi er meget stolte - og meget ydmyge, siger han.

På Arenaskolen i Greve, i Tune og i Hundigehallerne stemte stort set hver tredje vælger på hans parti - med stemmetal på mellem 29,1 procent og 32,1 procent.

Men hvordan kan det være, at partiet er så populært netop i Greve? Borgmester Pernille Beckmann fra Venstre siger til TV 2 Lorry:

- De har en meget stærk kandidat i Liselott Blixt her i Greve. Hun trækker rigtigt mange stemmer og har gjort det rigtigt godt, så det er i hvert fald en af årsagerne. Og så har DF formået at have et uplettet ry igennem valgkampen. De har gjort det godt, og det bliver de selvfølgelig belønnet for.

Når man slår op i Danmarks Statistik kan man se, at Greve er den kommune i Region Sjælland, der har flest indvandrere og efterkommere - lidt over 11 procent af dem, der bor i kommunen. Det har også spillet ind, vurderer borgmesteren:

- Greve er jo den type kommune, hvor flygtningedebatten har fyldt rigtigt meget, og det tror jeg da også er med til at påvirke valgresultatet, siger Pernille Beckmann.

Men spørgsmålet om indvandring er kun det ene ben - det andet handler om, at Dansk Folkeparti er partiet nærmest er indbegrebet af tryghed og velfærd.

Ovenfor kan du se en video, hvor pensionist Flemming Rasmussen fra Greve forklarer, hvorfor han gav sin stemme til danskernes nye darling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere