Lavere skat giver flere job i Furesø

En sænkning af dækningsafgiften overfor erhvervslivet har givet flere job. Nu lægger kommunen op til at sænke den med yderlig en promille.

Furesø Kommune vil nu sænke afgiften med en promille mere. Fra 7,5 promille til 6,5. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

For kommunen har allerede haft positive resultater med at sænke afgiften.

Kommunen har sammen med erhvervslivet underskrevet en hensigtserklæring, hvor kommunen nedsætter afgiften mod at erhvervslivet lægger sig i selen og skaffer borgere af ikke-vestlig oprindelse job, praktik eller uddannelse.

- Der er gode eksempler på, at der blandt de nye flygtninge er mennesker med evner og kompetencer, der er efterspurgt i det lokale erhvervsliv, og dem skal vi give muligheder, understreger formanden for Furesø Erhvervsforening, Mikael Boutrup.

- Jeg lægger stor vægt på, at vi kan give ledige furesøborgere øget livskvalitet gennem en plads på arbejdsmarkedet og hjælpe virksomhederne med at få den arbejdskraft, de har brug for, forklarer viceborgmester Preben Sandberg Pettersson (S), Furesø Kommune.

Aftalen koster kommunekassen 2 millioner og Furesø regner med at skabe 400 jobs, siger Borgmester Ole Bondo Christensen, Socialdem.

Dækningsafgiften er en ejendomsskat som kan pålægges dels offentlige ejendomme og dels private forretningsejendomme som bidrag til dækning af de udgifter, som ejendommene påfører kommunen. Altså en skat for erhvervslivet på deres ejendomme.

Hensigtserklæringen mellem parterne er betinget af, at Furesø Byråd giver sin accept.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere