Brixtoftes efterfølger: Han var en fighter

Den afdøde Peter Brixtofte efterlader sig et eftermæle som en fighter, mener hans efterfølger, Lars Carpens.

Da Peter Brixtofte i 2002 måtte forlade posten som borgmester i Farum, var det hans mangeårige tennismakker Lars Carpens der tog over.

Lars Carpens, der ligesom Brixtofte var valgt som kommunalpolitiker for Venstre i Farum, husker sin nu afdøde kollega og ven som en dynamisk politiker båret af ønsket om at forbedre kommunens tilstand, skriver Ritzau.

quote Han var et menneske med stor empati. Den side er druknet siden hen. 

 Lars Carpens

- Bagsiden var jo, at det endte med, at han mistede jordforbindelsen. Han risikodisponerede kommunen for meget. Der kastede han kommunen ud i nogle problemstillinger, som han ikke skulle have gjort, siger Lars Carpens til Ritzau.

Tirsdag aften oplyser familien, at Peter Brixtofte er død 66 år gammel. Ifølge Lars Carpens efterlod han samme eftermæle hos sine politiske kolleger som hos sine tennismodstandere.

- Nogle spiller flot tennis. Man kan ikke sige, at Peter Brixtofte spillede flot tennis. Men han samlede op hele tiden. Han returnerede hele tiden, siger Lars Carpens til Ritzau. 

- Han bragte altid sine modstander i en situation, hvor det var modstanderen, der lavede fejlen. Det var en karakteregenskab. Han var en fighter ud over alle grænser.

I 2002 blev Peter Brixtofte centrum i den såkaldte Farum-sag. Her blev han som borgmester dømt for groft mandatsvig. Den sag vil ifølge Lars Carpens overskygge Brixtoftes empati, når Peter Brixtofte skal huskes.

- Han var et menneske med stor empati. Den side er druknet siden hen. Det, der kommer til at fylde, er, at pludselig sker der noget i hans tilværelse, der gør, at han ændrer adfærd i de senere år. Han bringer sig i en del uholdbare situationer.

Ifølge Carpens stammer adfærdsændringerne fra hans opgør om formandsposten i Venstre mod Anders Fogh Rasmussen.

- På en eller måde skete der noget der. Det fik ham til at sætte ekstra tryk på tingene. Og det var det tryk, som viste sig, at der ikke var økonomisk basis for at kommunen kunne håndtere, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere