Tvungne sparepauser har eksisteret i årevis på McDonald's

Sparemanøvren, hvor unge medarbejdere på en McDonald's i Frederikssund, blev sendt ud for at holde tvungne pauser uden løn i burgerrestaurantens baglokale, har fundet sted i årevis. McDonald's Danmark vil nu kompensere de unge, der er blevet snydt.

Katja Hernvig fra Frederikssund arbejdede i burgerrestauranten fra 2007 til 2010. Hun fortæller til TV2/ Lorry, at det nogle gange var op til fire medarbejdere, der blev bedt om at stemple ud og sætte sig i baglokalet og vente på, at der kom flere kunder i restauranten.

"Når vi så blev bedt om at komme ind igen, så var det altid de billigste, altså de yngste, der blev kaldt ind først, på den måde kunne de spare mest muligt."

På den måde fik Katja Hernvig og andre unge ingen løn, mens de sad og ventede. Katja Hernvig er langt fra den eneste, som har oplevet de tvungne pauser.

Efter sagen kom frem i går har adskillige tidligere ansatte hos McDonald's i Frederikssund, kontaktet TV2/ Lorry og fortalt at spare-pauserne har eksisteret i mange år.

Den daværende franchisetager Leif Skovby Andersen, siger til os, at han ikke kan genkende det billede, men han ønsker ikke at kommentere det yderligere.

Tidligere har 16-årige Amalie Hjorth fortalt til TV2/Lorry, at McDonald's i Frederikssund fortsat lader medarbejderne betale, når gæsterne udebliver.

Men også den nuværende franchisetager af McDonald's i Frederikssund, Claus Strand, afviser at kende til at spare-pauserne fortsat eksisterer.

McDonald's Danmark har tegnet overenskomst med 3F og lover nu at stramme op på kontrollen med de ansattes arbejdsforhold.

De unge, som ikke har fået løn ved tvungen pause, skal kontakte den franchisetager de arbejder hos, siger pressechef Pia Tobberup til TV2/Lorry:

"Hvis den franchisetager ikke længere er en del af McDonald's, så skal de kontakte hovedkontoret. Og så vil vi gå ind i hver enkel sag og se på, hvordan vi kan kompensere dem".