Sparejul i Frederikssund: Politikere skal finde 163 mio.

Politikerne i Frederikssund bliver på et møde onsdag præsenteret for et sparekatalog.

Det kan gå hen og blive lidt af en sparejul i Frederikssund Kommune. Onsdag aften bliver politikerne præsenteret for et sparekatalog, hvor de skal forsøge at finde 163 millioner kroner, der mangler i kassen. 

Det skriver DR København.

Pengene skulle være kommet som indtægterne af salget af byggeretter i kommunens nye bydel Vinge, der er under opførsel og på sigt skal huse 20.000 nye borgere. Men kommunen har budgetteret med indtægterne i 2017, og da aftalerne ikke er faldet endeligt på plads, mangler beløbet nu i kassen. 

Administrationen har udarbejdet et sparekatalog, så politikerne kan forsøge at finde det trecifrede millionbeløb, fortæller Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen, Venstre.

- Det er rigtig mange penge, men vi er nødt til at deale med det, og vi har nogle redskaber, vi kan rode med, så jeg er meget betrygget ved det, men det er da ikke fordi, at det er en ønskesituation, siger John Schmidt Andersen til DR København.

Det er ikke normalen, at en kommune ved udgangen af et budgetår konstaterer, at der mangler 163 millioner i kassen. Det vurderer professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, Bent Greve.

- Det er et ualmindeligt stort fejlskøn at have på et område, hvor man trods alt burde have en vis forventning og viden om, hvor mange byggeretter man rent faktisk kan sælge, siger Bent Greve til DR København.

Det står endnu ikke klart, om det kommer til at betyde besparelser, eller om kommunen kan finde pengene på anden måde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere