Pendlere kæmper mod S-togslukning: "De skal på andre tanker"

Frederikssundbanen lukkes i næsten to måneder over sommeren. - Vi vil forsøge, at få Banedanmark på andre tanker, siger medlem af pendlergruppen.

Når kalenderåret siger sommer fra den 1. juni 2018, vil der ikke køre S-tog på strækningen mellem Valby og Frederikssund frem til den 25. august.

Sådan lød det fra Banedanmark i starten af september. Årsagen er et stort sportarbejde, som vil blive gennemført i de tolv uger, hvor al togtrafik er standset.

quote Vi er på ingen måde begejstret for projektet. Det er meget voldsomt med en total lukning i så mange uger

Bent Njor, medlem af pendlergruppen for Frederikssundbanen

Meldingen fik imidlertid pendlerne til at udtrykke store frustrationer, og en DSB-pendlergruppe med fokus på netop Frederikssundbanen kan godt forstå, at mange borgere er utilfredse.

- Vi er på ingen måde begejstret for projektet. Det er meget voldsomt med en total lukning i så mange uger, siger Bent Njor, der er medlem af pendlergruppen, til Lokalavisen Egedal.

Pendlergruppen håber stadigvæk på en mindre indgribende løsning end at lukke sporene helt - også selvom Banedanmark allerede er kommet med en officiel udmelding om det forestående arbejde. 

Pendlere: "Banedanmark skal på andre tanker"

- Vi vil forsøge at få Banedanmark på andre tanker. Det er en kamp, som vi er klar til at tage fat på, for det berører rigtig mange mennesker, siger Bent Njor til Lokalavisen Egedal.

I stedet foreslår pendlergruppen, at togdriften sænkes til tyve minuttersdrift i stedet.

quote Det er en kamp, som vi er klar til at tage fat på, for det berører rigtig mange mennesker

Bent Njor, medlem af pendlergruppen for Frederikssundbanen

Man kunne godt udføre sporarbejdet og samtidig have tyve minutters drift mellem Ballerup og Frederikssund. Det ville hjælpe en hel del, siger pendlermedlemmet til avisen.

I Egedal Kommune rammes dem, der er afhængige af S-togene, ekstra meget. Kommunen har hele fire stationer på den strækning, som skal lukkes.

Derfor har pendlergruppen kontaktet kommunen med henblik på at afholde et borgermøde. Mødet skal orientere borgerne om lukningen, men også Banedanmark vil komme til mødet.

- Vi holder det i samarbejde for at orientere borgerne, men Banedanmark vil også deltage, så vi opfordrer folk til at kigge forbi, siger Bent Njor til Lokalavisen Egedal. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Skoleveje Margretheholm

Overborgmester vil sikre skoleveje i ny bydel

20060814-183343-4-1920x1280we

Nu skal Danmarks travleste togskinner skiftes

ic4.jpg

Nye DSB-tog annonceres: 100 elektriske togsæt er på vej

000_1vo0qs-1920x1265we

Ny og hemmelig knap skal gøre livet lettere for dårligt gående

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere