Protestgruppe føler sig censureret af Frederiksberg Kommune

Foreningen Bæredygtigt Frederiksberg havde fået tilladelse til at hænge protestbannere op under markedsdagen på Værnedamsvej, men i sidste øjeblik trak kommunen tilladelsen tilbage.

Foto: Anders Nordahl / TV 2 Lorry

Værnedamsvej summede lørdag af liv.

Markedsdagen på den lille vej på grænsen mellem København og Frederiksberg, trak traditionen tro masser af mennesker til. Og sådan vil Foreningen Bæredygtigt Frederiksberg gerne have, at det bliver ved med at være.

Derfor ville de bruge dagen til at oplyse om Frederiksberg Kommunes planer om at lade en ejendomsinvestor bygge butikscenter i området.

Foreningen havde derfor sat en stand op på markedsdagen, og havde to uger forinden indhentet tilladelse fra Frederiksberg Kommune til at hænge bannere op, men dagen før markedsdagen trak kommunen pludselig tilladelsen tilbage.

Læs også Værnedamsvej: Gaden der ikke vil være pæn

''Vi censurerer naturligvis ikke bannere''

- Vi har givet tilladelsen til banneret under forudsætning af, at budskabet var relateret til høstmarkedet. Derfor er vi overrasket over at se, at bannerets budskab kommer til at handle om noget andet. Forudsætningerne for tilladelsen til banneret er dermed bortfaldet, og vi kan ikke imødekomme ansøgte. Kun hvis bannerets budskab alligevel skulle være direkte relateret til Høstmarkedet, er tilladelsen intakt., skriver Vej-, Park- og Miljøforvaltningen i en mail til foreningen.

Så derfor måtte de to nyprintede, otte meter lange bannere med teksten ”Beskyt Værnedamsvej - mod ejendomsinvestorernes planer” blive liggende under den ellers velbesøgte stand på markedet

- Jeg tror jo, at det er fordi, at de har set, hvad der stod på banneret, og de vil jo så mene, at det ikke har noget at gøre med Markedsdagen her, men jeg synes jo, at det har alt at gøre med dagen. Vi prøver jo at beskytte Værnedamsvej – lige præcis mod de planer, som kommunen har, siger Torsten Rojas-Danielsen, som er medlem af Foreningen Bæredygtigt Frederiksberg, til TV 2 Lorry.

Foreningen Bæredygtigt Frederiksberg brugte markedsdagen til at oplyse om Frederiksberg Kommunes planer om at lade en ejendomsinvestor bygge butikscenter i området. Foto: Anders Nordahl / TV 2 Lorry

Ifølge Frederiksberg Kommunes Vej-, Park- og Miljøchef, Jan Bøge Sørensen, så er der ikke noget odiøst i at trække en tilladelse tilbage dagen før arrangementet:

- Vi censurerer naturligvis ikke bannere. Men vi har en klar administrativ praksis for alle, der søger om at hænge et banner op. Vi kunnet konstatere at det pågældende banner ikke levede op til det, og derfor har de fået at vide, at tilladelsen er trukket tilbage, skriver han i en mail til TV 2 Lorry.

I mailen forholder Frederiksberg Kommunes Vej-, Park- og Miljøchef sig dog ikke til, hvorfor man venter med at trække tilladelsen tilbage, indtil dagen for arrangementet. 

Læs også Skæbnedag for Værnedamsvej?

Kampen for Værnedamsvej fortsætter

Bannere eller ej, så fortsætter kampen for at bevare Værnedamsvej, lige præcis som den er.

Den Franske Skole lukker og flytter til Rolighedsvej i løbet af de kommende år, og nu overvejer kommunen at ændre lokalplanen og tillade, at en ejendomsinvestor kan få lov til at bygge skolen om til et butikscenter med tilhørende hotel.

Det kommer til at betyde væsentlig flere etagemeter og dermed en alvorlig indgriben i de grønne områder, som ligger i gården bag skolen. Derudover er Torsten Rojas-Danielsen også meget bekymret for de små specialbutikker og cafeer, som er vejens varemærke.

- Jeg tror langsomt, at man vil dræbe ånden på Værnedamsvej. I virkeligheden handler det her jo om, at man har mange små butikker, som skaber et spirende lokalmiljø, og hvis de her planer bliver realiseret, så tror jeg, at vi får et butikscenter. Jeg tror, at vi får en ejendomsinvestor ind, som kun tænker på én ting: Og det er penge.

Foreningen Bæredygtigt Frederiksberg holder et borgermøde om sagen d. 26. september.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik