Efter blodrus med hammer: 27-årig anbringes på institution

En 27-årige tømrerlærling blev her til eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for at angribe fem med en lægtehammer. To er stadig i livsfare.

Den 27-årige tømrerlærling, der torsdag gik amok med en lægtehammer i Nordsjælland, er her til eftermiddag blevet varetægtsfænglset i fire uger. 

Læs mere: To i livsfare efter 27-årig gik bersærk i Nordsjælland

Den 27-åriges psykiske tilstand er så dårlig, at han ikke skal sidde i fængsel i de fire uger, men i stedet anbringes på en psykiatrisk afdeling.

- Vi har gennemført grundlovsforhøret, men han har ikke kunnet sige noget, siger Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til TV2 Lorry kort efter grundlovsforhøret. 

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Retten i Helsingør måtte lørdag opgive at fremstille den 27-årige i grundslovsforhør. Han var slet ikke til at komme i kontakt med.

Læs mere: Grundlovsforhør aflyst: Sigtet er syg efter blodrus​

Den 27-årige mand  gik torsdag amok i Nordsjælland og overfaldt fem personer. Først overfaldt han to kollegaer på en byggeplads i Fredensborg. De to er forsat i livsfare her fem dage efter. 

Herefter truede han sig til en bil og kørte til Uvelse, hvor han overfaldt en 66-årig kvinde, der fik kraniebrud og hjerneblødninger. Han fortsatte i kvindens bil, inden han kørte galt med politiet i hælene mellem Farum og Lynge. 

Læs mere: Politi om ofre for vanvidsvold: Det er helt tilfældigt

Ifølge Ekstra Bladet er den 27-årige dybt psykotisk og har kort inden angrebet været indlagt i fem uger, men han har for nyligt droppet medicinen til fordel for hash. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

retten i roskilde

Unge mænd dømt for bedrageri mod ældre borgere

Mand meldt savnet

43-årig mand meldt savnet - eftersøges af politiet

TM 125cc. Årg. 2014.

17-årig fængslet i sag om stort tyveri af crossmaskiner fra ungdomsskole

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere