Fiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Det er blevet en regulær trend blandt københavnere at fiske i Københavns Havn. Danmarks mest kendte lystfisker, Gordon Henriksen, guider til selv at komme i gang.

- Den succesoplevelse, det er, når det lykkes, er svær at slå. Det kan være at bestige et bjerg for nogle, men for andre er det at fange en åndssvag fisk.

Ordene kommer fra Danmarks nok mest folkekendte lysfisker, 41-årige Gordon Henriksen.

TV 2 Lorry har sat ham i stævne ved Amerikakaj på Østerbro.

Baggrunden for vores møde er den trend, der - blandt andre - har bredt sig hos københavnerne under corona. Nemlig streetfishing.

quote Det er gået fra at være nørdet på den ufede måde til at være nørdet på den fede måde.

Gordon Henriksen

Streetfishing er ikke et nyt begreb. Det er faktisk bare et smart ord for at fiske i byen - og i dette tilfælde altså i Københavns Havn.

Noget, der altså er steget en hel del under corona.

Blandt andet har Gordon Henriken oplevet en markant stigning i både henvendelser om lystfiskeri fra streetfishing-begyndere, ligesom de videoer, Gordon Henriksen deltager i på Youtube-kanalen Fiskeguiden, under corona får langt flere visninger. Facebook-gruppen om fiskeri i København er da også oppe på 12 tusind medlemmer.

- Under corona har jeg helt klart oplevet en øget interesse for lystfiskeri. Det er gået fra at være nørdet på den ufede måde til at være nørdet på den fede måde, fortæller Gordon Henriksen.

- Man behøves ikke en masse udstyr, så man kan tage en hurtig tur på vej hjem arbejde. Det gør fiskeriet nemt og tiltalende for mange. Og så er det en god måde at holde vinterdepression og coronakuller på afstand.

Du kan møde Gordon Henriksen i videoen øverst i denne artikel.

Det skal du vide for at overholde loven