Pensionister vil samle millionbeløb til sundhedspersonale

Tidligere ansatte i sundhedsvæsenet har startet indsamling, der skal støtte frontkæmperne i krigen mod corona - de ansatte på sygehusene

Mette Aabrink håber, at kunne nå deres mål på 3.millioner kr.

Mette Aabrink er tidligere personalechef på Hvidovre Hospital, og mens hun sad hjemme i sin lænestol, fik hun pludseligt ideen til at starte en indsamling til dem, der arbejder i coronaberedskabets frontlinje. Og hun er ikke i tvivl om, hvorfor det lige netop er sundhedspersonalet, der skal samles ind til.

”Dem der står på hospitalerne, er dem, der skal hjælpe os, hvis vi bliver syge. Det er hos dem vi lægger vores liv og vores helbred, og de gør det bare uden at tænke på sig selv. ”, fortæller Mette Aabrink.

Indsamlingen hedder 'Skulderklap og Tak til de hospitalsansatte’, og målet med indsamlingen er at samle 3. millioner kr., hvor de derefter vil uddele gavekort på 1.000 hver til de ansatte i sundhedsvæsenet. Indtil videre har de tidligere kollegaer samlet lidt over 43.000kr. ind.

Flere søger donationer

Vi har de seneste dage kunne fortælle om den store støtte til flere udsatte virksomheder. I går kunne vi fortælle, at Den Blå Planet på bare tre dage havde fået samlet 1.7 millioner kr. sammen. Og derudover har både Fugleparken i Nordsjælland, Zoo I København og Sagnlandet Lejre haft fuldt gang i indsamlingen. 

Læs også Børn tømmer sparegrise for at hjælpe dyrene i Danmarks Akvarium

Mette Aabrink håber, at deres indsamling kan opnå den samme succes, men med et mål på 3 millioner kr., er der stadig lang vej endnu, men hun er sikker på at indsamlingen kommer på det helt rigtige tidspunkt. 

”Sundhedspersonalet er trætte nu. De har brug for, at vi lige giver dem et skulderklap”, fortæller Mette Aabrink.

Sundhedspersonalet sætter pris på støtten

På Hvidovre Hospital er de glade for den støtte de kan mærke fra danskerne, og indsamlinger, som den Mette Aabrink har startet, er med til at give ekstra energi til sundhedspersonalet. Det fortæller sygeplejerske på Hvidovre Hospital Ditte Risløv Bek.

”Jeg blev rigtig rørt, da jeg hørte om indsamlingen, og jeg tænkte, at det er dejligt, at der nogen, der vil gøre noget for os, der står og arbejder med corona hver dag. ", siger Ditte Risløv Bek

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Ditte Risløv Bek er sygeplejerske på Hvidovre Hospitals corona afdeling.

 

Ida Risløv Bek arbejder selv på coronafrontlinjen, og hun har helt fra start af kunne mærke danskernes opbakning. 

"Vi har været på arbejde hele tiden, og vi har ikke altid vidst, om vi kunne holde fri i påsken, der har været mange uvisse ting. Men vi kan hele tiden mærke at alle folk er glæde for, at vi er her og støtter op om det. Og det synes jeg bare giver en rigtig god følelse af, at man gør en forskel."

Giver ikke op

Mette Aabrink håber, at de kan nå deres mål på 3. millioner kr., og de har på ingen måde tænkt sig at give op.

”Vi giver ikke op, og indsamlingen kører et par måneder endnu, også satser vi på at nå så langt som vi overhovedet kan. ”, fortæller den pensionerede personalechef.

Du kan finde indsamlingen her.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik