Det siger ny evaluering om tilskuerforsøg i Superligaen

Evaluering konkluderer, at der kan spilles fodbold i Danmark med flere end 500 tilskuere hen over sommeren.

Der er godt nyt for fodboldentusiaster. En ny evaluering af flere superligakampe konkluderer blandt andet, at der må spilles kampe med mere end 500 personer denne sommer. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

En gruppe bestående af Rigspolitiet, Statens Serum Institut, Styrelsen for Patientsikkerhed, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Divisionsforeningen har evalueret flere superligakampe med mere end 500 tilskuere.

Det drejer sig omblandt andet om kampene Brøndby-FCK og Lyngby-OB, der havde henholdsvis  3000 og 875 tilskuere i den forgangne spillerunde.

Her er hovedkonklusionerne fra evalueringen:

* Der er mulighed for at afvikle kampe med flere end 500 personer hen over sommeren.

* Sundhedsmyndighedernes anbefaling om to meters afstand bør fastholdes. Men personer, som er fra samme husstand eller husstandslignende forhold, kan godt sidde sammen på for eksempel et specielt tribuneafsnit.

* Klubberne anstrengte sig for at opfylde tiltagene i sikkerheds- og sundhedsplanen og efterlevede dem overordnet set før, under og efter kampene.

* Også tilskuerne efterlevede retningslinjerne loyalt.

* Klubberne udarbejdede hurtigt en sikkerheds- og sundhedsplan, og det indikerer, at alle klubber på alle stadioner i Superligaen kan gøre det samme.

* Der var mulighed for hurtig og effektiv smitteopsporing, fordi alle tilskuere havde tilknyttet sine data.

* Der kan ske forbedringer i undervisning og træning af korrekt håndhygiejne og brug og håndtering af værnemidler.

* Der skal opmærksomhed på tilskuerophobning uden for stadion, da det er uklart, hvem der skal håndhæve retningslinjerne om eksempelvis afstand.

Kilder: Kulturministeriet.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik