Københavnerborgmester vil have betjente hjem fra Jylland

Justitsministeren må rykke politi fra grænsekontrol til bandekonflikt, lyder det fra hovedstadsborgmester.

Foto: Sofie Mathiassen - Scanpix

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) må på banen for at bekæmpe den øgede bandekonflikt i København. Sådan lyder det fra beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Det skriver Ritzau.

Hun foreslår at flytte betjente fra grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse til hovedstaden, der i sommer har oplevet en stigning i bandernes aktivitet, blandt andet med flere skudepisoder.

- Det er justitsministerens opgave at få skabt ro og tryghed i København og i hele Danmark, siger Anna Mee Allerslev til Ritzau. 

Læs også Efter skyderier: Politiet forlænger og udvider visitationszone

Hun henviser til, at der i 2012 blev flyttet, hvad der svarer til 200 politifolk fra København til provinsen.

- Dem bruger man blandt andet på at skabe en falsk tryghed nede ved den sikre grænse mod Tyskland, siger Anna Mee Allerslev.

- Det problem, vi har nu og her, er med vores egne borgere inden for vores egne grænser. Det må vi få løst. Det andet er symbolpolitik af værste skuffe, siger hun. 

Læs også Nabo til skyderi i Nordvest: ”Det lød som fyrværkeri”

Mobile politistationer

Allerslev ønsker blandt andet at undersøge, hvad det vil koste at oprette mobile politistationer efter nordjysk forbillede.

Hun bakkes op af overborgmester Frank Jensen (S), som torsdag har sendt et brev til Københavns Politi.

Her opfordrer han også til at oprette mobile politistationer, som kan flyttes rundt og parkeres direkte på de steder, hvor banderne dominerer.

- Vi har brug for mere synligt politi. Der er ikke en eneste plads, gade eller park i København, hvor banderne skal sidde på magten og gøre livet utrygt for de lokale beboere.

Han mener, at der særligt er brug for en ekstra indsats på steder som Blågårds Plads, Krakas Plads og Sigynsgade på Nørrebro, hvor banden Loyal To Familia ifølge borgmesteren er særligt tydeligt til stede.

Politiet har torsdag forlænget og udvidet en visitationszone, som blev oprettet 20. juli som svar på det øgede antal skyderier i København.

Siden 12. juni har der været 15 skudepisoder i visitationszonen. Det oplyser Københavns Politi. 

Læs også Ekstremt mange skyderier: Her er der skudt i byen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik