Verdens bedste kok får ingen stjerne

Trods verdens bedste kok og verdens bedste restaurant fik Danmark færre Michelinstjerner i år end tidligere.

Selvom Geranium til daglig ledes af verdens bedste kok, var det ikke nok til at få en af de prestigefyldte stjerner i årets Michelin Guide.
Skuffelsen var til at mærke hos verdensmesteren efter offentliggørelsen af stjerneregnen.
- Jeg synes sgu, det er til grin og småligt. Jeg forstår ikke, hvordan Michelin ikke kan se det, alle andre kan i den her restaurant, siger han og henviser til sin titel som verdens bedste kok og Geraniums gode madanmeldelser.
Rasmus Kofoed kunne tidligere på året løfte guldtrofæet ved VM i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Frankrig. Han mener, at København har et langt højere gastronomisk niveau end mange andre steder i verden.
- Det virker mærkeligt, men det er det, man nogen gange kan frygte med Michelin. Alt i alt bekræfter det bare, hvad man siger hvert år: At guiden er forstokket, og det er svært at tage den seriøst, siger den skuffede kok.
Geranium har tidligere kunnet bryste sig af en Michelinstjerne, som restauranten modtog i 2008. Men da restauranten lukkede året efter, slukkede stjernen også.
I september 2010 slog Geranium igen dørene op for de madglade københavnere i nye omgivelser på Østerbro. Rasmus Kofoed håbede derfor på, at Geranium igen kunne få en stjerne, fordi niveauet i den nye restaurant er endnu højere, fortæller han.
Antallet af Michelin-restauranter gået tilbage herhjemme. i årets guide var der kun stjernedrys til 10 danske spisesteder, mens antallet sidste år var 12.
Michelin Guiden er den mest prestigefulde anerkendelse, en restaurant kan opnå.
I Michelin Guiden får maden på spisestederne karakterer fra en til tre stjerner. En stjerne gives til en meget god restaurant i sin kategori. To stjerner er værd at køre en omvej efter, og tre stjerner tildeles ekstraordinær køkkenkunst, som er en rejse værd.
Toprestauranten Noma, som i 2010 blev kåret som verdens bedste spisested, fik endnu en gang som den eneste danske restaurant to stjerner i årets guide.