00:27

Våd påskelørdag: Her daler sneen fra himlen

Det er med at huske regntøjet denne weekend, hvor der falder masser af nedbør - visse steder i form af sne og slud.

Kirsebærtræerne er sprunget ud. Der er begyndt at komme farve på træerne. Og visse steder har solen fået danskerne til at tage shorts på. 

Men april kan være en lunefuld måned. 

Et lavtryk leverer lige nu masser af regn over landet, og visse steder falder nedbøren som sne og slud. 

Og det er faktisk ikke helt unormalt. Denne våde påskelørdag er faktisk ganske normal - simpelthen fordi der stort set ikke findes noget, som man kan kalde normalt påskevejr. 

TV 2 Vejret har kigget i arkiverne, og man har både oplevet over 25 grader i april i 1964 og i 1959. Men man har også i 1966 haft en kraftig snestorm.

I Gilleleje faldt noget af dagens første tøsne. Foto: localeyes.dk

Lige nu passerer et lavtryk, som giver tøsne flere steder i Nordsjælland. 

Se flere billeder på localeyes.dk.

I takt med at lavtrykket bevæger sig østpå gennem landet, vil lavtrykket efterhånden 'hive' kold luft ned over landet fra nord. Det kan en overgang få nedbøren til at gå over i slud eller sågar tøsne, skriver TV 2 Vejret. 

I Gilleleje er der faldet sne lidt over middag, og ifølge prognoserne kan det også komme til at ske længere ned ad kysten, som timerne går. 

Der er chancer for tøsne også i hovedstaden sidst på dagen. 

Forventede temperaturer over landet lørdag eftermiddag klokken 16. Man kan tydeligt se, at den kolde luft hærger over den nordlige halvdel af landet. Det er også her nedbøren kan gå over i slud eller tøsne. Foto: TV 2 Vejret