Tusindvis af Dragør-demonstranter buhede af borgmesteren

Trods massive protester fastholder Dragørs borgmester, at store besparelser på børneområdet sagtens kan gå hånd i hånd med millioninvesteringer i et nyt vandland.

Flere tusinde borgere i Dragør var her til aften troppet op foran rådhuset for at protestere mod det stærkt udskældte budgetforlig, som forrige mandag blev indgået af Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Det fik Dragørs borgmester Eik Bidstrup (V) i særdeleshed at mærke.

Han blev således mødt med massive buh-råb, da han ville sige et par ord til de mange demonstranter, inden han begav sig ind på rådhuset til et møde i kommunalbestyrelsen.

Dragørs borgmester er i øjeblikket en upopulær mand blandt mange af kommunens borgere.
Dragørs borgmester er i øjeblikket en upopulær mand blandt mange af kommunens borgere.
Foto: TV 2 Kosmopol

Som TV 2 Lorry tidligere har fortalt, så skyldes den store opstand, at det nye budgetforlig indebærer en række udskældte besparelser på mere end tyve millioner kroner årligt, som især kommer til at ramme børneområdet hårdt.

Blandt andet skal en dagsinstitution lukkes, en selvejende børnehave mister sit driftstilskud, og to skolefritidsordninger lukkes.

Tusindvis af børn og voksne var mødt op for at demonstrere.
Tusindvis af børn og voksne var mødt op for at demonstrere.
Foto: TV 2 Kosmopol

Men det, der især har sat sindene i kog blandt mange borgere, er, at forligspartierne samtidig vil afsætte 3,5 millioner kroner i de kommende to år til vandanlægget Copenhagen White Water Park.

En beslutning, der foruden massiv folkelig modstand også har mødt kritik fra kommunalbestyrelsens øvrige partier Liste T, og De Konservative.

Mor til to: Det bliver rent kaos

Nadja Andersen er en af de mange utilfredse borgere, der var mødt op for at demonstrere. Hun har selv to børn, der går i institutionen Høgevænget, som skal lukke i slutningen af 2019. Ifølge hende kommer det til at give en række store udfordringer.

- Min datter skal flyttes fra sine veninder, og vi kan ikke være sikre på, at vi kan vælge de institutioner, vi vil, fordi de skal blive til storinstitutioner. Det kommer til at være et år med kaos, hvor andre forældre begynder at flytte deres børn, og personalet begynder måske også at få andre job. Det bliver rent ud sagt kaos, siger Nadja Andersen.

Her til aftenen var da der heller ikke meget mere end beskeden håndfuld ud af de flere tusinde fremmødte, som rakte hånden op, da de blev spurgt, om de bakker op om det nye vandanlæg.

Alligevel fastholdt borgmesteren, at han mener, det er en god investering for Dragør.

- Det er et højklassificeret sportsanlæg, som fonde vil være med til at få bygget. Det er et parkanlæg til vores unge mennesker, som virkelig ikke har særligt meget at lave herude i vores kommune, sagde Eik Bidstrup til TV 2 Lorry.

Det kniber med opbakningen til det nye vandanlæg.
Det kniber med opbakningen til det nye vandanlæg.
Foto: TV 2 Kosmopol

- Vi ser det som et absolut plus, at der rent faktisk er nogle, der vil forære vores kommune en masse penge. At det bliver kædet sammen med de mange besparelser er meget beklageligt. Men jeg tror da, at de fleste mennesker vil nyde en tur i parken, når den står færdig, sagde borgmesteren.

Borgmester Eik Bidsstrup fastholder, at det nye vandanælg er en glimrende investering, selvom kommunen samtidig skal spare´.
Borgmester Eik Bidsstrup fastholder, at det nye vandanælg er en glimrende investering, selvom kommunen samtidig skal spare´.
Foto: TV 2 Kosmopol

Selvom millionbesparelserne og pengene til vandanlægget skal findes på henholdsvis driftsområdet og anlægsområdet, som er to forskellige kommunale kasser, så mener arrangøren af aftenens demonstration, Morten Stengaard, at politikerne sagtens kunne bruge anlægsudgifterne meget mere fornuftigt.

- De kunne lade være med lave investeringer i vandlæg, når de lige så godt kunne investere i vores skoler og institutioner. Skolerne er misvedligeholdt gennem flere år, og det samme er institutionerne. Jeg forstår godt, der er to forskellige kasser, men man kan ikke investere i et vandland samtidig med, at man ikke har foretaget store investeringer på de andre områder, siger Morten Stengaard.

Her til aften har kommunalbestyrelsen i Dragør vedtaget et meget omdiskuteret budget, der blandt andet betyder lukning af flere institutioner. Inden mødet var et stort antal borgere  mødt om til demonstration foran rådhuset.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik