Tre påsatte brande på skoler

Efterårsferiens første dag var tæt på at ende med nedbrændte skoler.

På hele tre skoler i Roskilde blev der mandag påsat brande i containere, ligesom en container ved en haveforening blev sat i brand. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

På Sct. Jørgens Skole og specialskolen Lysholmskolen var de påsatte brande ikke langt fra at tage fat i skolebygningerne, men de blev slukket i tide. På Lysholmskolen blev branden antændt i en container, der stod op ad en gavl. Den kunne nemt have sat i ild i hele bygningen.

- Hvis den havde stået bare fem minutter mere, havde ilden fået fat i gavlen og udhængsbrædderne, for der var rigtig meget blus på, siger vagthavende indsatsleder Michael Bruus fra Roskilde Branvæsen til DAGBLADET Roskilde.

Kort efter brændte en stor container ved Tjørnegårdsskolen. Senere på Sct. Jørgens Skoles var ild i en skraldespand tæt på at få fat i taget, hvis ikke en vagt havde opdaget den.

Politiet tog ud med en hundepatrulje for at lede efter brandstifterne, men uden held. Michael Bruus er ikke i tvivl om, at brandene er påsat. Han mener, det har været nogle »lømler«, som har kedet sig i ferien og drevet rundt på skolerne.

- Der er jo ikke nogen på skolerne, og nu hvor der kommer flere brande efter hinanden, må man ræsonnere, at de er påsat, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere