Tre mænd dømt for vold i Ishøj nytårsnat

To fik lange fængselsstraffe, mens den tredje slap med en betinget dom. De blev vrede, da de ikke kunne komme ind til en fest hos nogle bekendte.

To mænd på 24 og 22 år blev forleden ved Retten i Glostrup idømt fængselsstraffe på henholdsvis tre og to år for et særdeles råt overfald i Ishøj på den københavnske vestegn nytårsnat.

En tredje - en mand på 20 år, der deltog i volden i mere begrænset omfang - slap med 30 dages betinget fængsel.

Det brutale overfald fandt sted, da to af de dømte nytårsnat forsøgte at komme ind til en familiefest hos nogle bekendte på Ørnekærsvænge i Ishøj. Da de ikke var velkomne til festen, blev de vrede og tilkaldte nogle venner.

Det kom til slagsmål, hvorunder der blev uddelt knytnæveslag og slag med et jernrør.

Det ene offer, en 39-årig familiefar, pådrog sig ifølge anklagemyndigheden en hjerneskade, da den 24-årige og den 22-årige sparkede og trampede ham i hovedet, mens han lå værgeløs og senere bevidstløs på jorden.

Retten i Glostrup begrundede straffene med voldens rå og brutale karakter og med den skade, den 39-årige har pådraget sig.

Den 24-årige og den 22-årige nægter sig skyldige og har anket byrettens dom til Østre Landsret, mens den tredje tog betænkningstid.

/ritzau/