Trafikstyring for 47 mio. til København

Kommunen har netop underskrevet en kontrakt om intelligent trafikstyring. Det skal sikre mindre forurening, kortere rejsetid gennem byen og intelligent gadebelysning.

Aftalen er indgået mellem kommunen og den hollandske virksomhed Technolution BV om at bygge intelligent trafikstyring i hovedstaden for i alt 47 mio. kr.København skal have intelligent gadebelysning, grønne bølger for cyklister og færre stop for tung trafik.

Trafikstyringssystemet Mobimaestro er hjertet i trafikstyringssytemet, som skal overvåge trafikken og styre kommunens trafiklys, som allerede i dag kan fjernstyres.

- En stor del af opgaven handler om signaloptimering. Der skal laves detaljerede simuleringer af trafikstrømmene i byen, signalerne skal justeres og samordnes efter det, siger enhedschef i trafikenheden i Københavns Kommune Mikkel Balskilde Hansen til Ingenøren.dk

Især cyklernes trafikpropper i København i myldretiden er en udfordring for det hollandske firma. Det siger Technolution BV's landechef for Danmark, Kees den Hollander. Det er nemligsvært at "tracke" og måle cyklernes hastighed.

Lastbiler og busser skal på særlige veje kunne ramme de grønne bølger mere præcist.

Apparater i køretøjerne, kan, ved hjælp af data fra trafikstyringssystemet, skal oplyse føreren om, hvilken fart der vil få lastbilen til at ramme det næste grønne lys.

For at kunne tilpasse trafiklys til trafikmængderne, bliver et trafikovervågningssystem fra Blip Systems udbygget.

Systemet blev tidligere på året kritiseret for at bryde EU's cookiedirektiv ved at indsamle MAC-adresser fra forbipasserendes mobiltelefoner for at kunne følge trafikken.

Erhvervsstyrelsen kendte dog systemet lovligt i april, og det bruges igen i København og skal altså kunne levere data til den intelligente styring af byens trafik.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik