Togturen skal betales med mønter

Det er en god ide at forsyne sig med en håndfuld mønter, inden man stiger på Østbanen eller én af de tre andre sjællandske togstrækninger, som drives af Regionstog.

Siden 1. juli er det ikke længere muligt at betale togbilletten med kreditkort, og da automaterne i forvejen ikke tager imod pengesedler, er passagererne henvist til at købe deres billetter med mønter, skriver DAGBLADET Køge.

Årsagen er, at det af sikkerhedshensyn ikke mere er muligt at betale med magnetstriben på dankortet - og det vil koste et større millionbeløb at udskifte alle Regionstogs 53 automater til chipkort. De vil under alle omstændigheder være forældede, når det forsinkede Rejsekortet indføres.

Det er imidlertid langt fra alle togrejsende, der har lommen fyldt med mønter, og derfor er en række passagerer sat i en slem kattepine, hvis de vil undgå at betale en kontrolafgift på 600 kroner, erkender direktør for Regionstog, Henrik Nørgaard.

Han tilføjer, at Regionstog er blevet mødt med »voldsom og helt berettiget kritik« fra sine kunder.

- Hvis man begynder rejsen på én af vores stationer og ikke har mønter nok, skal man blot stige på toget. Kommer der en togrevisor, skal man af egen drift henvende sig og forklare situationen, og så vil vores personale agere med kulance, siger direktør Henrik Nørgaard til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere