Strid om hjemmetræning kan ende i retten

Skole- og børneudvalget i Roskilde Kommune vedtog i går at følge Sundhedsstyrelsens anbefaling om at afslutte støtten til hjemmetræning af hjerneskadede børn efter Family Hope-metoden. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Men bliver skole- og børneudvalgets godkendelse fulgt op af social- og forebyggelsesudvalget, kan det ende med et retsligt efterspil.
Foreningen Hjernebarnet vil have sin jurist til at se på begrundelsen og stævne Roskilde Kommune eller Sundhedsstyrelsen.
- Advokaten vurderer, om det er Sundhedsstyrelsen, vi skal stævne, eller om det er kommunen, fordi de træffer beslutning på et forkert grundlag, siger Tore Breilø, formand for Hjernebarnet og far til en hjerneskadet søn, som han træner efter Family Hope-metoden med støtte fra Roskilde Kommune. Henrik Stougaard (SF), formand for skole- og børneudvalget, har forståelse for forældrenes reaktion over ikke at kunne få en afklaring, når de opgiver arbejde og andet af hensyn til deres børn.
Han mener i givet fald, at Hjernebarnet må stævne Sundhedsstyrelsen, fordi det er deres vurdering, der ligger til grund for beslutningen.
- Jeg kan godt forstå, at de er utilfredse med den slingrekurs. Jeg må sige, at i det her tilfælde ligger årsagen til det ikke i kommunerne, og derfor synes jeg virkelig, at det rigtige er at indstævne en statslig institution, i det her tilfælde Sundhedsstyrelsen, siger Henrik Stougaard til DAGBLADET Roskilde og tilføjer, at han personligt ikke vil støtte en behandlingsform, der ikke er videnskabeligt dokumenteret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik