Stor mangel på familievenner: Kan du hjælpe med bleskift eller rengøring?

Masser af småbørnsfamilier i København ønsker sig en familieven. Organisationen Home-Start mangler frivillige.

Der kan være nok at se til, hvis man både skal passe børn og gå på arbejde - også så meget, at mange småbørnsfamilier har svært ved at overskue hverdagen. 

quote Vores frivillige skal have store hjerter og ville gøre en forskel. 

Mette Krab, koordinator

Organisationen Home-Start parrer derfor pressede forældre med venner, der kan give en hånd med opvasken, bleskift, flyttekasser eller blot drikke en kop te og lægge øre til en god snak. 

Og det er der masser af mennesker, der har brug for. 

Faktisk er behovet så stort i København, at der lige nu er mangel på frivillige. 

- Der er rigtig mange, vi ikke har mulighed for at støtte. I 2016 var der henvendelser fra noget, der ligner 100 familier, fortæller Mette Krab, der er koordinator i København, til TV 2 Lorry. 

quote Nogle har brug for, at der kommer én og triller med barnevognen, og så er der familier, hvor vasketøjet hober sig op.

Mette Krab

I 2016 har Home-Start primært arbejdet på Amager, men i 2017 vil de forsøge også at hjælpe familier på Vesterbro og i Valby, fordi efterspørgslen er massiv. 

Organisationen bliver både kontaktet af hospitaler, sundhedsplejersker, socialrådgivere og jobcentre i hovedstaden. 

- Vi har lige nu cirka 25 frivillige, men vi skulle gerne have 50 kørende. Det er visionen, fortæller koordinatoren, og uddyber:

-  Vi kan løfte opgaver i hjemmet, som kommunen jo ikke tager sig af. Vi har frivillige, der kommer og gør rent i køkkenskabet en gang om ugen. Nogle har brug for, at der kommer én og triller med barnevognen, og så er der familier, hvor vasketøjet hober sig op, eller indkøbslisten synes uoverskuelig. 

Et gennemsnitligt venskab holder i otte måneder, og familievennen skal gerne kunne bruge minimum to timer hver uge på jobbet. 

- Vi leder ikke efter særlige personer, men vores frivillige skal have store hjerter og ville gøre en forskel. Man skal lægge øre til en del og være rummelig i forhold til at låne lidt ud af sin kærlighed. Vi har flere frivillige, som har fået venskaber for livet. Men det er altså også fint nok, hvis man vil nøjes med at holde det til to timer ugentligt, siger Mette Krab.

Du kan læse mere om, hvordan du kan støtte familier med små børn her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik