Per Stig kræver handling i kokainsag

Teater må undersøge påstande, mener politikere. Kulturminister opfordrer ledelse til at tage "hånd om sagen".

Kulturminister Per Stig Møller (K) opfordrer nu Det Kongelige Teaters ledelse til at få afklaret påstandene om kokainmisbrug og dårligt arbejdsmiljø i Den Kongelige Ballet.
Opfordringen kommer, efter at kulturordførerne fra flere partier har krævet et svar på, om de opsigtvækkende påstande er rigtige.
I en kortfattet skriftligt kommentar understreger Per Stig Møller dog, at det er tale om en "intern personalesag".
- Jeg kan konstatere, at der er rejst en alvorlig anklage mod medarbejdere ved Det Kongelige Teater. Jeg har selvfølgelig tillid til, at Det Kongelige Teaters bestyrelse og ledelse tager hånd om sagen, da det er en intern personalesag, skriver kulturministeren.
Oplysningerne om misbrug og dårligt arbejdsmiljø stammer fra en intern rapport bestilt af Det Kongelige Teater selv, men teaterchef Erik Jacobsen har efterfølgende afvist rapportens konklusioner.
Enhedslisten, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti kræver imidlertid, at teatrets ledelse øjeblikkelig får undersøgt sagens til bunds og advarer om, at det kan få konsekvenser, når der til efteråret skal laves en ny aftale mellem staten og Det Kongelige Teater.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik