Socialdemokraterne: Vi frygter de borgerlige løber fra Letbanen

I dag skulle Transportudvalget have vedtaget en betænkning, der gjorde at loven om Letbanen efterfølgende kunne komme til afstemning i Folketinget. Men i stedet besluttede et flertal bestående af de blå partier endnu engang at udskyde behandlingen.

Folketingets Transportudvalg skulle i dag tage et afgørende skridt i retning af endeligt at vedtage Letbanen, som skal gå gennem 11 kommuner rundt om København. Men endnu engang blev beslutningen skudt til hjørne.

Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har flere gange tidligere ønsket beslutningen udskudt. Først ville de have ekstra undersøgeler af økonomien. Så ville de undersøge om busser er en bedre løsning end Letbanen - som ellers allerede er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget og de 11 involverede kommuner.

I dag var der ikke mere, der kunne undersøges og udskyde processen. Trods det blev beslutningen altså udskudt igen. Flere partier ønskede at drøfte sagen i forligskredsen endnu engang.

- Vi kan godt lige at undersøge sagerne til bunds, inden vi skal ned og stemme om sagen, siger Dansk Folkepartis Transportordfører Kim Christiansen.

Men socialdemokraternes medlem af Transportudvalget, Jeppe Bruus, frygter, at der ligger noget helt andet bag ønsket om at tage endnu et møde om sagen som har været behandlet i mere end fem år.

- Jeg kan ikke tolke andet end at mand forsøger at stille alle mulige spørgsmål for at få hele projektet til at sande til. Jeg frygter at de prøver på at finde en anledning til at trække stikket til hele projektet, siger Jeppe Bruus til TV 2 Lorry her til aften.

Transportudvalgets formand måtte kigge i lovbøgerne, for at sikre, at det i det hele taget var lovligt, at opgive træffe den beslutning, udvalget var samlet for at tage. Vi har i dag talt med flere borgerlige politikere, der alle afviser at regeringen og de øvrige blå partier er ved at løbe fra aftalen om Letbanen.

- Jeg ved ikke hvad pokker de laver de laver, hvis de ikke løber fra en aftale. Jeg forstår simpelthen ikke, hvad de har gang i, siger Jeppe Bruus.

Dansk Folkepartis transportordfører afviser kritikken og understreger at de forsat regner med at stemme for projektet.

-Jeg ved ikke hvorfor Socialdemokraterne har så frygtelig travlt: Projektet er  alt andet lige blevet dyrere siden vi vedtog det. Vi vil bare sikre, at Letbanen kommer til at koste det vi oprindelig besluttede. Alt andet ville være uansvarligt, siger Kim Christiansen til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik