Slut med lavtgående fly over København

Fra i dag er det slut med lavtgående fly over hovedstaden. Københavns Lufthavn er færdig med stort renoveringsarbejde af hovedbane.

Det har længe larmet, suset og buldret over Københavnsområdet. Et stort renoveringsprojekt i Københavns Lufthavn i Kastrup har nemlig sendt mange lavtgående fly ind over Købehavn. Men nu er det slut.

I dag genåbner den østligste af lufthavnens to hovedbaner, og dermed vil flytrafikken over hovedstaden vende tilbage til det velkendte mønster, hvor langt hovedparten af alle starter og landinger foregår over vand - og dermed generer naboerne mindst muligt.

- Vi er godt klar over, at vi har trukket store veksler på forholdet til vores nærmeste naboer. Vi foretager altid banerenoveringerne om sommeren, fordi vi her har det færreste antal fly og vi er sikre på godt vejr. Sådan var det bare ikke i år, hvor vinden i mange dage har drillet både i forhold til vindretning og styrke. Det gav mange starter og landinger ind over enten København eller Malmø, og det var til gene for en del beboere. Og det beklager vi, siger Dan Meincke, der er trafikchef for Københavns Lufthavne.

Samtidig med hovedrenoveringen er den ene hovedbane, den såkaldte 04R/22L, også blevet udvidet med to gange fire meter i hver side. Dermed er banen nu klar til at modtage verdens største passagerfly, Airbus A380, som flyselskabet Emirates sætter i fast drift på ruten til Dubai fra 1. december 2015.

Det varer cirka 15 år, inden 04R/22L igen skal hovedrenoveres og lukkes i længere tid. Det fremgår af Københavns Lufthavns hjemmeside.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Langebro

Langebro lukkes om natten de kommende weekender

metro

Alle tog på flere metrolinjer holdt stille på grund af teknisk nedbrud

trafikulykke vejen

Antallet af trafikdræbte skal halveres: Det er meget ambitiøst, siger minister

s-tog

Ny køreplan for S-tog: Ballerup bliver den store vinder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere