Skrabekalenderen hitter: Her er millionerne vundet

Selvom chancerne er små, håber masser af danskere at vinde én million kroner i julegave. Se nederst på kortet, hvor de heldige vindere er fundet.

December er en dyr måned, og det kan muligvis være en del af forklaringen på, hvorfor masser af danskere hvert år håber at kunne skrabe sig til en ekstra julegave på hele én million kroner. 

Skrabejulekalderen er i hvert fald populær, og siden 1994 er der inklusiv i år solgt i omegnen af 34,8 millioner eksemplarer, oplyser pressechef Marie Grabow Westergaard til TV 2 Lorry. 

Det betyder til gengæld også, at mange slukøret hvert år må smide kalenderen i skraldespanden uden gevinst. 

Så lille er chancen for at vinde

I år er der printet 2,52 millioner eksemplarer, og Danske Spil forventer at sælge mere end sidste års rekordsalg på 2,1 millioner julekalendere.

Men hvad er chancen så egentlig for, at lige netop du får en ekstra god julegave i år?

TV 2 Lorry har spurgt professor Susanne Ditlevsen, der blandt andet underviser i sandsynlighedsregning ved Institut for Matematiske Fag på Københavns Universitet.

- Da der trykkes 2,52 millioner kalendere, er sandsynligheden for at vinde den store gevinst ved køb af én kalender 5:2.520.000 eller 1 ud af 504.000, skriver hun i en mail. 

Sandsynligheden kan ifølge Susanne Ditlevsen cirka sammenlignes med:

"At slå krone 19 gange i træk"

"Halvt så sandsynligt som at alle terninger viser 6 når man kaster 7 terninger"

"Hvis man antager at man har fået 3 børn, og at alle datoer er lige sandsynlige at blive født på, så er det cirka 4 gange så sandsynligt at alle 3 børn har samme fødselsdag som at man vinder millionpræmien."

Da en kalender koster 50 kroner, risikerer man altså at skulle købe for over 25 millioner kroner, før man har vundet førstepræmien på én million kroner. Til gengæld vinder én ud tre et mindre beløb. 

Stadig ingen vindere fundet: Du kan nå det endnu

Hvis du trods de dårlige odds alligevel har ladet dig friste til at købe en julekalender, så kan du dog stadig nå at hive millionen.

Der er nemlig endnu ingen danskere, der har meldt sig, oplyser Danske Spil til TV 2 Lorry:

- Cirka 40 procent snyder og skraber forud, så der plejer at komme et par vindere allerede inden jul. Men der er ingen, der har haft lyst til at ringe til os, siger pressechef Marie Grabow Westergaard.

- Vinderne plejer især at melde sig i den sidste uge op mod jul. Det skyldes nok, at det er her, folk skraber forud, fordi de skal på ferie, kører hjem til jul, eller måske kun mangler ét juletræ og så bliver grebet af en skraberus, uddyber hun. 

HER ER VINDERNE FUNDET I TV 2 LORRYS SENDEOMRÅDE:

Siden 1994 har 46 danskere vundet en million kroner. 16 af disse er i TV 2 Lorrys sendeområde.
Siden 1994 har 46 danskere vundet en million kroner. 16 af disse er i TV 2 Lorrys sendeområde.
Foto: danskespil.dk

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik