Skolerne vigtigst for københavnere

Politikerne i Københavns nye Borgerrepræsentation bør starte deres lokalpolitiske arbejde efter nytår med en tur på skolebænken. I hvert fald mener københavnerne, at skoleområdet bør være det vigtigste på politikernes dagsorden i Hovedstaden.

Det viser en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR København.

46 procent af københavnerne angiver, at skoleområdet skal være et af de vigtigste emner for Borgerrepræsentationen. På andenpladsen ligger ældreområdet, som 26 procent af københavnerne angiver som et af de vigtigste emner.

Den kommende børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev fra Venstre, vil putte folkeskolerne på dagsorden ved at gøre op med blødsødenheden og indføre eftersidninger.

- Vi er nødt til at fastholde eleverne i, at det er vigtigt at lave sine lektier. Det er vigtigt at lave sine ting, og det er vigtigt at dygtiggøre sig.

Et opgør med blødsødenhed skal løfte det faglige niveau i folkeskolen. Ordet 'eftersidninger' dækker ifølge Pia Allerslev over særlige lektiecaféer for elever, der ikke har været flittige nok derhjemme.

- Vi kan ikke bare sige, at det er i orden, at der er 25 procent af vores elever, som forlader folkeskolen uden at kunne læse og regne godt nok til at tage en ungdomsuddannelse. Det er simpelthen for dårligt, siger den kommende børne- og ungdomsborgmester fra Venstre, Pia Allerslev, til DR København.

Meningsmålingen viser, at 69 procent af de borgerlige vælgere er enige i at folkeskolen i København er for blødsøden. Den holdning deles dog kun af 31 procent af vælgerne på venstrefløjen.

Venstrefløjens manglende opbakning til eftersidninger i folkeskolen kan gøre det svært for borgmesteren at få forslaget gennem Børne- og Ungdomsudvalget. Modstanden kommer fra blandt andre Enhedslistens Rikke Lauritzen, som er en af Enhedslistens to medlemmer i udvalget.

Hun mener, at lektiecaféerne skal være for alle elever, og at de skal være en integreret del af skoledagen, så skolen reelt bliver lektiefri.

- Jeg synes, at man i højere grad skulle prøve at lave lektiefri skoler, som vi er i gang med at afprøve på to skoler i København. På den måde bliver lektierne en del af den almindelige undervisning i stedet for at ligge uden for skoletiden, siger Rikke Lauritzen fra Enhedslisten til DR København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik