Foto: Ryanair

Ryanair genovervejer baselukning i København

Ryanair vil overveje, om man skal lukke sin base i København efter nederlag i Arbejdsretten.

Arbejdsrettens afgørelse i sagen mellem fagbevægelsen og Ryanair var kun få minutter gammel, da det irske luftfartsselskab onsdag eftermiddag udsendte en pressemeddelelse.

Her bekendtgjorde irerne, at de ville appellere dommen - hvilket ikke kan lade sig gøre - og at de ville lukke deres base i København og omdirigere flyene, så de fremover får deres udgangspunkt et andet sted i Europa.

Nu lader det imidlertid til, at sidstnævnte beslutning ikke er helt endegyldig.

Ryanairs kommunikationschef, Robin Kiely, siger i hvert fald til check-in.dk, at man er gået i tænkeboks.

- Med hensyn til flyoperationer og næste skridt vil vi træffe en beslutning på et senere tidspunkt.

- Vi afventer en fuldstændig oversættelse og endelig juridisk rådgivning vedrørende dommen, siger Kiely til branchesitet.

Ryanair blev i Arbejdsrettens afgørelse påbudt at anerkende, at Serviceforbundet, der organiserer piloter og kabinepersonale, har ret til at kræve en forhandling om en overenskomst, fordi irerne har oprettet base i København.

Og retten fastslog samtidig, at fagbevægelsen havde ret til at iværksætte en arbejdskonflikt mod Ryanair, herunder sympatiaktioner fra andre forbund.

En sådan konflikt vil kunne træde i kraft om cirka to uger, og den kan lamme Ryanairs flyvninger fra København, fordi den vil involvere det personale, der blandt andet står for bagagehåndtering og optankning af flyet.