Roskilde overvejer elektroniske valgkort

Når vælgerne i Roskilde skal stemme næste gang, så kan valget meget vel foregå mere elektronisk end tidligere. Efter at have evalueret kommunalvalget i november har økonomiudvalget nemlig sat forvaltningen til at se på mulighederne for i højere grad at tage elektroniske hjælpemidler til brug, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Selve valghandlingen bliver ikke elektronisk, for det har Indenrigsministeriet ikke givet tilladelse til, men ved valget i november blev der afprøvet elektroniske valgkort på Frederiksberg, og det ser vi på, om vi kan gøre i Roskilde ved næste valg, siger chefen for byrådssekretariatet, Anna Gantriis.
Elektroniske valgkort vil i første række være en gevinst ved valgbordene. Her vil det være betydeligt hurtigere at blive registreret, så de steder, hvor der er flere valgborde, vil man kunne nøjes med ét.
Om de elektroniske valgkort skal indføres, afgør økonomiudvalget, og det sker formentlig inden sommerferien. I givet fald vil det kræve en investering på en halv million kroner, og så vil effektiviseringen kunne mærkes ved alle efterfølgende valg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere