Roskilde bliver billigere og billigere

Mange hussælgere sænker i disse måneder prisen på deres villaer. I Roskilde er prisen i nogle tilfælde blevet sænket med 24 procent i forhold til den oprindeligt udbudte salgspris, skriver DAGBLADET Roskilde.

210 af de 335 villaer, der er sat til salg i postnummer 4000 Roskilde, har været til salg i over tre måneder. Mindst 25 af dem har været til salg i mere end et år.
Samtidig har mange sælgere valgt at sænke prisen i forhold til den oprindeligt udbudte pris. Og der er mange penge at spare. I nogle tilfælde op mod en halv million kroner. Nogle sælgere har således sænket salgsprisen med helt op til 24 procent i forhold til den oprindeligt udbudte salgspris. I de fleste tilfælde er der klar sammenhæng mellem antallet af måneder, en ejendom har været sat til salg, og hvor meget prisen er blevet sænket i salgsperioden.
Det billigste hus i 4000 Roskilde er i Herringløse, hvor en villa på 84 kvadratmeter er sat til salg 1.435.000 kroner. Det dyreste hus i området er et 284 kvadratmeter palæ på Skovbovængets Allé i Roskilde. Det er sat til salg til 11.800.000 kroner, men så følger der også en kælder på 160 kvadratmeter med.
Alt sammen fremgår af boligsiden Boliga.dk, hvor interesserede kan følge udviklingen i ejendomsmarkedet, og ikke mindst prisudviklingen og liggetiderne, som er et udtryk for, hvor længe ejendommene er sat til salg.
Og ifølge afdelingsleder Joacim Poulsen fra EDC Poul Erik Bech i Roskilde, så er ikke overraskende netop prisen helt afgørende for, hvor lang tid det tager at sælge en ejendom.
- Priserne er faldet i den seneste tid. Og de sælgere, der accepterer det, får også solgt relativt hurtigt. Der er nemlig ikke tale om, at ejendomsmarkedet er gået helt i stå. Det gør det aldrig, der vil eksempelvis altid være nogen, som skal skilles og have noget nyt at bo i, eller børnefamilier, som skal bruge mere plads. Det handler som oftest om at finde den rigtige pris, når en ejendom skal udbydes til salg, siger Joacim Poulsen.
Han forklarer, at mange hussælgere har svært ved at acceptere, at priserne er faldet gennem de seneste måneder.
- Mange husejere har let ved at forstå, at prisen måske er steget med 400 procent over de seneste 10 til 20 år. Til gengæld kniber det mere med at acceptere de fald, der har været på det seneste, siger Joacim Poulsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik