Stevns Kommunes økonomiudvalg er her til morgen samlet til møde, efter at kommunen i går fik et påbud fra Arbejdstilsynet på grund af psykisk dårligt arbejdsmiljø.

Psykisk pres på rådhuset: Medarbejdere har let til gråd og ondt i maven

Medarbejdere i Stevns Kommunes Center for Teknik og Miljø har ondt i maven, let til gråd og sover dårligt om natten på grund af et særdeles dårligt samarbejde med kommunens politikere.

Arbejdstilsynet har i februar været på kontrolbesøg i Stevns Kommunes Center for Teknik- og Miljø, hvor der længe har været rygter om et hårdt og opslidende psykisk arbejdsmiljø. Nu har de ansatte fået arbejdstilsynets ord for, at der skal sættes ind over for det dårlige arbejdsmiljø.

Kommunen skal hyre et rådgivningsfirma, der skal undersøge, om arbejdsmiljøforholdene overhovedet er sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarlige, lyder det i påbudet fra Arbejdstilsynet.

Påbuddet kommer fordi, Arbejdstilsynet mener der er konkret mistanke om problemer i det psykiske arbejdsmiljø i Center for Teknik og Miljø på rådhuset.

Arbejdstilsynet skriver i deres rapport, at der igennem et år har været spændinger i samarbejdet mellem forvaltningen og de valgte politikere. 

Arbejdstilsynet lægger særligt vægt på, at medarbejderne i forvaltnignen flere gange har oplevet, at politikerne har blandet sig i forvaltningens behandling af konkrete sager, og at forvaltningens faglighed flere gange  er blevet miskrediteret af politikere i offentlige medier. 

Medarbejderne oplever ifølge Arbejdstilsynet, at borgerne truer med politikerne, når de henvender sig med deres sag til forvaltningen. Konkrete medarbejdere er blevet omtalt på møder i kommunalbestyrelsen, ligesom en medarbejder er blevet overfuset af en politiker foran et politisk udvalg. 

Det dårlige psykiske arbejdsmiljø mellem forvaltningen og politikerne på rådhuset har blandt andet betydet, at chefen for Center for Teknik og Miljø nu har været sygemeldt med arbejdsrelateret stress gennem 3-4 måneder. Medarbejderne har meget let til gråd, ondt i maven og sover dårligt om natten, konkluderer Arbejdstilsynet i deres rapport.

Vi har mere om den sag i vores udsendelse i aften klokken 19.30.