Foto: Jonas Skovbjerg Fogh - Scanpix

Politikere bøjer sig: En fejltagelse at sætte SFO-pris op

Politikerne i Hørsholm erkender, at det var en fejl at sætte prisen for SFO-ordningen op med 300 procent. Nu vil flere have prisen ned igen.

Hørsholm er en kommune, hvor gennemsnitsalderen er høj. Derfor vil kommunen gerne være attraktiv for børnefamilier, så de kan trække flere til.

Men skal det lykkes, så skal der tages et kig på både skolevæsenet og kommunens SFO-ordning.

Og netop SFO-ordningen var første emne ved torsdagens valgdebat i Hørsholm. For prisen for de ældste elever i SFO-ordningen steg sidste år fra 500 kroner til 1900 kroner - altså en stigning på over 300 procent.

Men selvom prisen senere blev skruet ned til omkring 1000 kroner, så har det betydet, at flere forældre har valgt at melde deres børn ud af ordningen.

Læs også Disse tre sager afgør valget i Hørsholm

Politikerne i Hørsholm erkender også ved valgdebatten, at det var en klar fejl, at man satte prisen op, og at man ikke var klar over, hvilke konsekvenser prisstigningen ville få.

Venstre i Hørsholm vil gerne have prisen ned på det originale niveau på 500 kroner. Men nuværende borgmester, Morten Slotved, Konservative, mener lige nu, at et beløb omkring 980 kroner er realistisk. Selvom han gerne vil have beløbet længere ned.

Hør hele debatten om SFO-ordningen her:

10:44 Luk video