Politiet søger krysantemumbombe-mand nær Rådhuspladsen

En ukendt mand antændte en krysantemumbombe i det indre København, mens folk stod få meter væk.

Politiet søger vidner, der kan identificere en mand, som på en video tænder en krysantemumbombe midt på Vesterbrogade i København, mens nytårsglade danskere står få meter væk.

Det er uvist, om en eller flere kom til skade, da det ulovlige fyrværkeri eksploderede, men samme slags bombe kostede nytårsnat tre mænd livet ved to ulykker nær Hobro.

- Københavns Politi vil gerne i kontakt med vidner til episoden, ligesom vi gerne vil i kontakt med den person der har optaget videosekvensen. Dette med henblik på at få gerningsmanden identificeret, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ekstra Bladet har lagt videoen på nettet, som angiveligt er optaget nytårsaften. På videoen ser man en mand tænde en såkaldt krysantemumbombe på Vesterbrogade, hvor det myldrer med mennesker.

Bomben går af med omkring fem meter til fortovet og skyder utallige ildkugler ud mod mennesker og bygninger.

- Videosekvensen viser, at der var mange mennesker til stede i umiddelbar nærhed af sprængningsstedet, skriver politiet.

Krysantemumbomber er fyrværkeri, som er beregnet til professionel brug. I årevis har myndigheder og fagfolk i kraftige vendinger advaret almindelige mennesker mod at affyre de store bomber, som handles illegalt.

Nytårsnat forårsagede krysantemumbomber to dødsulykker. Den ene skete i Skjellerup ved Hobro. Her blev to mænd på 24 og 25 dræbt, da det nye år var få minutter gammelt.

Den anden ulykke skete i Assens ved Mariager. Her mistede en 37-årig mand livet, da han håndterede kraftigt fyrværkeri i haven, mens familien og andre ved nytårsfesten var forsamlet inden døre.

I begge tilfælde var mændene i færd med at affyre krysantemumbomber.

For en måned siden blev der stjålet omkring 1700 krysantemumbomber i Allerød i Nordsjælland, mens der for et år siden blev stjålet 1600 bomber fra en fabrik i Ølstykke. Politiet mener dog ikke, at de to dødsbomber stammer fra tyverierne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brand i ishøj gildbroevej

play36 boliger ødelagt efter brand i etageejendom: 91 beboere skal genhuses

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere