Politiet ransager Nets og IBM efter Se og Hør-skandale

Endnu er ingen sigtet i sagen om Se og Hørs påståede ulovlige metoder, men politiet overvejer paragraffer.

Selvom Københavns Vestegns Politi endnu ikke har sigtet nogen, efter at ugebladet Se og Hørs påståede ulovlige researchmetoder har set dagens lys, så sidder efterforskerne ikke på hænderne.

Det fastslår vicepolitikommissær Carsten Jansson.

- Vi er ude hos IBM og Nets for at se, om der er sket noget kriminelt. Vi kan hverken be- eller afkræfte, at der er begået en forbrydelse, siger han til tv2.dk.

Efterforskere har ifølge Jansson de seneste dage arbejdet med at sikre data fra computersystemerne på både IBM og Nets.

Oplysningerne kan måske dokumentere, at en 45-årig it-specialist i en periode fra 2008 til 2012 har udnyttet sin arbejdsrelaterede adgang til kreditkortsystemerne til at hente private oplysninger ud af systemet om kendte og kongelige og sælge dem til Se og Hør.

Carsten Jansson afviser at forholde sig til, om den 45-årige it-specialist rent faktisk eksisterer, eller om han blot er en fiktiv person i den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussens romandebut, hvori de alvorlige anklager fremsættes.

- Hvad det er, der fyger frem og tilbage i medierne af mærkelige påstande, det kan vi ikke tage stilling til lige nu, siger Carsten Jansson.

Politiet har fortsat ikke sigtet nogen i sagen, og det er endnu ikke sikkert, hvilke paragraffer der skal i spil, hvis enkeltpersoner skal retsforfølges.

- Vi diskuterer frem og tilbage, men vi har ikke lagt os fast på nogle paragraffer, siger Carsten Jansson.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik