Politiet om manglende fund af mumificeret mand: "Det er beklageligt"

Det lig, der mandag aften blev fundet i Glostrup af en borger, er en ældre mand, der har været forsvundet i halvandet år trods stor eftersøgning.

Det var ikke på grund af manglende indsats, at politiet for halvandet år siden ikke havde held med sin eftersøgning af den forsvundne Morten Peder Oxvang Mortensen, som ifølge TV 2 Lorrys oplysninger mandag aften blev fundet død.

Tværtimod.

- Der var en større eftersøgning i gang efter den forsvundne person tilbage i oktober 2016. Mange forskellige ting kan have spillet ind og gjort, at vi ikke fandt frem til den eftersøgte dengang, siger politikommissær Roland Blunch Klein til TV 2 Lorry.

En nål i en høstak

Mandag aften blev et mumificeret lig fundet nogle få hundrede meter fra Glostrup Station, hvor Morten Peder Oxvang Mortensen sidst blev set på overvågningsbilleder, da han for halvandet år siden blev meldt savnet.

Dengang udtalte politiet, at eftersøgningen var som at lede efter en nål i en høstak - men liget har højst sandsynligt ligget meget tæt på, hvor eftersøgningen fandt sted. 

 

- Liget er blevet fundet et sted, som er meget svært tilgængeligt, og hvor man ikke normalt færdes. Det er mellem et plankeværk og et budskads i bunden af en have, siger Roland Blunch Klein.

Efter en tur i Tivoli med sine venner havde Morten Peder Oxvang Mortensen tilbage i oktober 2016 taget s-toget mod Høje-Taastrup i stedet for at tage mod sit hjem på Østerbro, hvor hans kone ventede på ham.

Gjorde hvad man kunne

- Der var en massiv indsats, og vi havde hundepatruljer med ude for at lede efter ham. Vores hunde er dygtige, og vi kan kun gisne om, hvorfor vi ikke fandt ham dengang, for vi har været massivt til stede i området, siger Roland Blunch Klein.

- Vi er selvfølgelig meget overraskede over, at han bliver fundet her så lang tid efter i et tæt bebygget område. Vi har ledt mange steder, og det er meget mystisk - og beklageligt.

Politiet afventer stadig de sidste undersøgelser for at få fastlagt mandens identitet, men fastholder, at der umiddelbart ikke er noget, der tyder på, at der er begået en forbrydelse i forbindelse med mandens dødsfald. 

- Vi kan selvfølgelig ikke udelukke, at han ikke har været der, hvor han er blevet fundet, da vi for halvandet år siden søgte efter ham i området nær Glostrup Station, siger politikommisæren. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik