Foto: Scanpix/AFP/AL-FURQAN MEDIA

To mænd sigtet for at ville tilslutte sig Islamisk Stat

Unge mænd mistænkes for at ville rejse til Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat.

To mænd på 18 og 19 år er anholdt og sigtet for at have overtrådt terrorlovgivningen. De er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup onsdag.

Her blev det besluttet, at de skal varetægtsfængsels indtil den 21. april.

Mændene er mistænkt for at forsøge at rejse til Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat, oplyser kommunikationsansvarlig Claus Buhr til TV 2 Lorry. 

PARAGRAFFEN

De to mænd er tiltalt efter straffelovens paragraf 114c, stk. 3:

"Med fængsel indtil 6 år straffes den, som lader sig hverve til at begå handlinger omfattet af § 114 eller § 114 a. Er den pågældende tilsluttet en væbnet styrke, kan straffen stige til fængsel indtil 10 år eller under særligt skærpende omstændigheder til fængsel indtil 16 år. Som særligt skærpende omstændigheder anses navnlig tilfælde, hvor den pågældende har deltaget i kamphandlinger."

Kilde: Anklagemyndigheden / Straffeloven

Lukkede døre

Forsvareren for en af de anholdte, advokat Jesper Storm Thygesen, sagde ved 11.30-tiden, at han ikke havde hørt om den præcise sigtelse, som Københavns Vestegns Politi har rejst.

Den anden forsvarer, der skal deltage i grundlovsforhøret, er en anden erfaren forsvarer, nemlig advokat Michael Juul Eriksen. Heller ikke han kender den præcise sigtelse, skriver DR Nyheder.

Grondlovsforhøret foregik bag lukkede døre. Offentligheden fik altså ikke mulighed for at få at vide, hvad der sker under retsmødet. 

Anklagemyndigheden oplyser på Twitter, at man ikke har yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Læs også Pizzabager kendes skyldig i terror hos Islamisk Stat

Første straffesag indledt mandag

Det er ikke første gang, at der er rejst sigtelser mod personer for at lade sig hverve til terrorisme.

Mandag kendte Østre Landsret den 24-årige Hamza Cakan skyldig i at have ladet sig hverve til Islamisk Stat. Det er den første straffesag om en syrienkriger.

Landsretten stadfæstede den afgørelse om Hamza Cakans skyld, som Retten i Glostrup nåede frem til i juni 2016. Fredag bliver hans straf fastsat.

De to sigtede risikerer op til seks års fængsel.