22 anholdelser på 1. maj: Flasker kastet mod politiet

Københavns Politi har anholdt i alt 22 personer i forbindelse med uro ved demonstrationer 1. maj.

Onsdag aften opstod den seneste konfrontation i Fælledparken. Her anholdt politiet 12 personer, oplyser politikommissær Lars Krabbe sent onsdag aften.

- Det er nogle unge, berusede personer, der har kastet flasker efter os, så vi er i gang med at foretage anholdelser, sagde politikommissær Lars Krabbe.

Syv af dem er anholdt for vold mod politiet, to for fornærmelig tiltale mod politiet, en for maskering, en for overtrædelse af ordensbekendtgørelse og 1 for overtrædelse af politiloven.

Tidligere på dagen opstod der uro i forbindelse med en demonstration på Israels Plads ved Nørreport Station.

Betjente trak stave

Her demonstrerede Antifascistisk Aktion, mens Liberal Alliances Ungdom og Venstres Ungdom havde arrangeret en moddemonstration.

På et tidspunkt udviklede det sig til uroligheder. Det var tilsyneladende ikke mellem demonstranterne, men ifølge Ekstra Bladet fordi der i megafon blev talt om civilklædte betjente blandt de antifascistiske demonstranter.

Gemytterne kom så meget i kog, at betjente så sig nødsaget til at trække stavene.

Politiet spærrede for trafik på såvel Dronning Louises Bro som Søtorvet. På Twitter lød meldingen fra Københavns Politi, at "Politiet er massivt til stede".

Før de 12 sene anholdelser i Fælledparken blev ti personer anholdt forskellige steder i København i løbet af 1. maj.

Fem er anholdt for vold mod politiet, en for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, en for fornærmelig tiltale mod politiet, en for at overtræde maskeringsforbuddet, en for fyrværkeri og en for overtrædelse af politiloven.

Uroen startede på Israels Plads, hvor politiet måtte trække stave.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik