Mobiltelefoner er spor i drabssag

Betjente undersøger telefoner for at se, om der er billeder af slagsmålet, der endte med drab i Center Sandholm.

Næsten 100 mobiltelefoner har politiet beslaglagt efter det blodige slagsmål i Center Sandholm, hvor en afghansk mand blev dræbt og en anden blev såret.

Nordsjællands Politi tjekker telefonerne for at se, om der er taget billeder af de voldsomme begivenheder ved bygning 68 i den overfyldte asyllejr.

Efterforskningen er meget omfattende. Det fortalte anklageren under grundlovsforhøret i Retten i Hillerød torsdag eftermiddag.

- Der er lavet 115 rapporter, og det forventes, at der vil tilgå yderligere 135 rapporter, sagde politiadvokat Marianne Gjedde-Nielsen.

- Mere end 100 personer har været i og omkring området, hvor drabet og drabsforsøget skete, oplyste hun.

Afhøringerne skrider langsomt frem, fordi tolke skal medvirke.

For at undgå yderligere uro har politiet ekstraordinært placeret betjente i asylcentret, oplyser Henrik Suhr, der er talsmand for Nordsjællands Politi.

En 30-årig afghansk mand døde af flere knivstik under onsdagens slagsmål, og politiet mener også, at en anden afghaner på 33 år blev forsøgt dræbt.

- Det er ikke korrekt, lød et spontant udbrud fra en af seks sigtede kosovo-albanske mænd ved grundlovsforhøret, da sigtelsen om drab og drabsforsøg blev læst op.

- Vi vil gerne konfronteres med dem, vi har været oppe at slås med, krævede en af mændene gennem tolken.

Der var også flere vrede bemærkninger, men de blev tysset ned.

Deres forsvarer, advokat Jørn Haandbæk Jensen, forklarede sine klienter, at dommer René Olsen i retsmødet kun skulle afgøre, om der er en begrundet mistanke mod mændene, og om de skal varetægtsfængsles.

Den mand, som politiet sigter for selve drabet og drabsforsøget, er en 26-årig muskuløs herre. En af de andre sigtede kom selv til skade og var iført hospitalstøj og bare fødder under retsmødet.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik