00:28

Video fra gerningsstedet. (alarm112danmark.dk)

Billede fra gerningsstedet. Foto: Local Eyes

1 af 2

En person dræbt og flere såret i nyt skyderi på Nørrebro

Ambulancer er kørt væk med politieskorte, efter at der tirsdag aften blev affyret flere skud i Mjølnerparken. En er død, og to er såret.

Opdatering: Politiet kan nu bekræfte, at de ramte har relation til bandemiljøet.

Tirsdag aften er der blevet skudt i Mjølnerparken, hvor tre personer med tilknytning til bandemiljøet er blevet ramt.

En person meldes dræbt, og to andre meldes såret, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Af de to personer, der er såret, er den ene er hårdt såret, og den anden er lettere tilskadekommen, skriver politiet.

Til Ekstra Bladet fortæller et vidne, at to personer blev ramt af skud foran et hostel på Tagensvej. Et andet vidne fortæller til avisen, at der blev affyret omkring 20 skud.

Billede af vindue med skudhuller på det hostel, som de tre personer blev ramt i nærheden af. Foto: alarm112danmark.dk

Mange skyderier i samme område

København har siden i sommer været plaget af en lang række skyderier, og en del af dem har fundet sted i og omkring Mjølnerparken.

Det var også her, at en civil patruljevogn blev beskudt i slutningen af september. Det skete, da patruljevognen kørte efter en scooter med to unge mænd.

Læs også Tre anholdt for skud mod civil politibil

Scooteren standsede ifølge politiet kortvarigt op, og mændene affyrede flere skud mod patruljevognen. Herefter forsvandt scooteren fra området.

Betjentene blev ikke ramt af skud, men bilen blev ramt fem gange.

Det er uvist, om mændene på scooteren var klar over, at det var politiet, de skød mod.

Læs også LTF-leder løslades

Tre mænd blev kort efter anholdt, men måtte løslades, da retten mente, at mistanken mod dem ikke var stærk nok til, at de kunne varetægtsfængsles.

Banden Brothas holder til i Mjølnerparken. Den blev egentlig opløst i 2016, men er tilsyneladende genopstået, efter at Loyal To Familia, LTF, siden foråret har spredt sig til flere områder og kommet i konflikt med flere andre bander.

Politiet vurderer, at Brothas og grupperinger fra Nordvest og Husum har dannet fælles front mod LTF.

Skyderierne fortsætter i København. Tirsdag blev en person dræbt og to andre såret - heraf en alvorligt - i et skyderi ved Mjølnerparken.

Overblik over banderelaterede skyderier i København siden slutningen af september.*

 • 26. september: Politiet får anmeldelse om, at der er affyret to til tre skud i på Jacob Lindbergsvej i Københavns Nordvestkvarter. Politiet finder et patronhylster, men ingen personer blev ramt.
   
 • 29. september: En civil patruljevogn bliver ramt af fem skud i Mjølnerparken, da den kører efter scooter med to mænd. Scooteren standser op, og mændene skyder mod bilen. Betjentene bliver ikke ramt. Tre mænd bliver kort efter anholdt, men løslades igen, da beviserne mod dem ikke er stærke nok til en varetægtsfængsling.
   
 • 7. oktober: En 21-årig mand bliver såret af et eller flere skud på Tomsgårdsvej i Københavns Nordvestkvarter. Han overlever. Efter skyderiet flygter to personer fra stedet i retning mod Frederiksborgvej og Tuborgvej - den ene til fod og den anden på cykel.
   
 • 24. oktober: To mænd på 22 og 24 år kommer lettere til skade, da der bliver affyret skud mod deres bil på Emdrupvej i Københavns Nordvestkvarter. De bliver bragt til Herlev Sygehus i bilen.
   
 • 31. oktober: En bliver dræbt og to andre såret - heraf en alvorligt - da der bliver affyret flere skud på Tagensvej ved Mjølnerparken.
* Foruden de nævnte har der været en række skudepisoder på den københavnske vestegn og i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds.

/ritzau/