Michelin-stjernerne er dalet: København mistede to stjerner

Michelin-stjernerne er dalet over hele Danmark. I Region Hovedstaden blev det til et minus på to stjerner i alt. Men Restaurant 108 modtog sin første stjerne.

For fire år siden lancerede Michelin Guiden 'Nordic Michelin Guide'. I dag skulle de eftertragtede stjerner igen strøs over norden - og dermed også over Region Hovedstaden.

For regionens vedkommende bød uddelingen ikke på de helt store overraskelser. Her blev det kun til én ny stjerne, der gik til den københavnske restaurant '108', der ligger på Strandgade 108 på Christianshavn.

quote De her drenge er alt for mig. Det er lige så meget deres, som det er min. Og hele teamets derhjemme

Kristian Baumann, chefkok og medejer, Restaurant 108

- De her drenge er alt for mig. Det er lige så meget deres, som det er min. Og hele teamets derhjemme, sagde chefkok og medejer af 108, Kristian Baumann, ved overrækkelsen i Stockholm.

Restauranten er en slags Nomas lillebror, og har nu modtaget den første af de eftertragtede michelinstjerner. Maden minder meget om Nomas, men er mere enkel og prisvenlig.

To restauranter mister stjerner

Dermed forbliver der en smule Noma-gastronomi i den nordiske Michelin-guide.

For moderrestauranten Noma mister samtidig sine to stjerner, da restauranten i øjeblikket er ved at flytte til nye lokaler på Refshaleøen.

Restauranter uden servering kan nemlig ikke modtage de hvide stjerner. Det gør sig også gældende med den lukkede restaurant Grønbech og Churchill.

Geranium beholder tre stjerner

Stjernekokken Rasmus Kofoed kan også ånde lettet op. Hans restaurant Geranium, der ligger i Telia Parken, bibeholdt nemlig de tre stjerner, som er det højeste antal, man kan få.

quote Det er en meget, meget stor anerkendelse at formå at beholde de tre Michelinstjerner

Michael Ellis, International Director Michelin Guides

- Det er en meget, meget stor anerkendelse at formå at beholde de tre Michelinstjerner, sagde Michael Ellis, der er International Director Michelin Guides og vært ved pressekonferencen.

Herunder kan du se, hvordan Rasmus Kofoed og Søren Ledet reagerede sidste år, da de modtog den tredje stjerne.

Sådan reagerede Rasmus Kofoed og Søren Ledet, da de modtog den tredje Michelin-stjerne

Foruden stjernerne fra vores område modtog både Færørerne og Island deres første Michelinstjerner.

De gik til restauranterne Koks i Thórshavn og Dill i Reykjavic.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik