Manglende respekt for ligtog: Bilister overhaler og dytter

Trafikanter udviser ingen hensyn og respekt, når bedemænd kører deres rustvogne til eller fra kirken.

Ifølge Færdselsloven skal trafikanter give fri passage for blandt andet ligtog. Men den regel kender tilsyneladende kun ganske få. 

I hvert fald kniber det gevaldigt med at vise hensyn, når bedemanden i sin rustvogn skal forlade kirken - med eller uden følge.

Det kan Ove Wacker skrive under på. Han arbejder for bedemandsfirmaet Godafsked og oplever gang på gang, hvordan andre trafikanter bare fortsætter forbi:

- De holder ikke tilbage. De skal fremad, konstaterer han.

Vi møder Ove Wacker i Charlottenlund. Men kunne for så vidt have mødt ham hvorsomhelst. For problemet er stort set det samme overalt, fortæller Thorbjörn Bache, der er direktør i Godafsked. De steder, hvor problemet er størst, må bedemandsfirmaet sætte ekstra mandskab på opgaven.

- Jeg sender to bedemænd ud, og den ene bedemand går ud og stopper trafikken, i det øjeblik rustvognen skal køre ud, og så på den måde løser vi det, siger Thorbjörn Bache.

Præst nikker genkendende til problem

Respekten mangler også, når rustvognen er nået videre ud i trafikken.

- Altså folk kan finde på at overhale. Folk er ikke så glade for, at vi ikke kører så stærkt, siger Ove Wacker.

Da TV 2 Lorry kører med, kører rustvognen med nedrullede gardiner. For andre trafikanter kunne den i princippet køre rundt med en kiste. Alligevel bliver der dyttet af den. 

- Det sker tit, siger Ove Wacker.

I Herlev kan hospitalspræst Tom Kjær nikke genkendende til den manglende respekt, når rustvognen skal frem. Hans opfordring lyder, at man bør prøve at sætte sig i de pårørendes sted:

- Hvis jeg nu var de pårørende, der stod der og lige skulle have et sidste glimt, hvordan ville jeg så gerne behandles? siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik