Mæslingeadvarsel i Københavnsk daginstitution

Forældre i Børnehuset Legegod i København fik i går besked fra styrelsen for patientsikkerhed om, at en besøgende i børnehaven har fået mæslinger

Forældre og personale i Børnehuset Legegod i København på Vesterbro opfordres til at holde øje med mæslingesymptomer.

Opfordringen kommer fra Styrelsen for Patientsikkerhed efter der er konstateret mæslinger hos et barn, der tidligere har besøgt børnehaven. 

Sygdommen spredes gennem luften ved host og nys. Mæslinger er meget smitsom og kan sprede sig fra rum til rum. Det er derfor meget svært at hindre spredning af sygdommen blandt børn, der ikke er vaccineret. 

Siden 1987 er danskere blevet vaccineret mod sygdommen. Børn der har fulgt det danske vaccineprogram og har modtaget MFR-vaccine, er beskyttet mod sygdommen. Derfor tilhører ikke-vaccinerede børn og yngre voksne uden vaccinationen den gruppe, der er mest udsat for at få sygdommen. 

Beskeden fra Styrelsen for Patientsikkerhed til forældre og personale
Beskeden fra Styrelsen for Patientsikkerhed til forældre og personale

Mæslinger er en infektion i luftvejene. Det viser sig blandt andet ved rødt udslæt på kroppen. Sygdommen kan give høj feber og i sjældne tilfælde hjernebetændelse.

I de alvorligste tilfælde er mæslinger livstruende, og i udviklingslandene er mæslinger en hyppig årsag til børnedødsfald.

I 2014 var der 27 tilfælde af mæslinger i Danmark. Det faldt til ni tilfælde i 2015, og i 2016 var der tre tilfælde.

Mæslinger viser sig som store udslæt over hele kroppen. 
Mæslinger viser sig som store udslæt over hele kroppen. 
Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

Hvad du skal gøre, hvis du oplever symptomer?

Børn og voksne med nedsat immunforsvar eller på anden måde i øget risiko for infektionssygdomme anbefales at kontakte egen læge for forebyggende behandling.

Børn og voksne der mistænktes for at være smittet med mæslinger skal kontakte egen læge, men bør ikke møde op i hverken institution eller hos lægen, da smittefaren er så stor.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik