Ledige sjællændere flytter mod hovedstaden

Selv om den sæsonkorrigerede ledighed falder med 5,7 procent i september i Region Sjælland ifølge tal fra Danmarks Statistik, er der ikke flere, der er kommet i job. Det skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

- Ledigheden falder, fordi folk trækker sig ud af arbejdsmarkedet og går på eksempelvis pension. Og så er der folk i den arbejdsdygtige alder, der flytter mod hovedstaden. Så det er ikke et udtryk for, at det går bedre med beskæftigelsen eller økonomien, fortæller regionsdirektør i Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland, Kasper Kyed.

Bruttoledigheden - altså det samlede tal for ledige inklusive ledige i aktive tilbud - er ifølge tal fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland faldet fra 5,7 procent i september 2012 til 5,1 procent i september 2013.

Det vil sige, at antallet af ledige er faldet med 10,9 procent.

Ifølge professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, Flemming Ibsen, flytter ledige mod København, fordi de mener, at mulighederne er bedre der.

- De flytter mod flere job. Desuden er det almindeligt kendt, at Vestsjælland har svag vækst og færre virksomheder i vækst, forklarer han til DAGBLADET Roskilde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik