Lærerne er sendt uden for døren på Østerbro

Tjenestemand: Jeg føler mig lidt som en skruebrækker, selvom jeg jo skal være her. Så det er underligt.

Fra morgenstunden står de klar foran Kildevældsskolen på Østerbro i København. 50 lærere med bannere, skilte, postkort og hvide t-shirts med skriften "kvalitet eller discount".

En forhøjning på det brede fortov markerer skolens grund. Heroppe må lærerne ikke stå. De er lukket ude fra deres egen arbejdsplads.

- Vi er sendt uden for døren, fordi KL og fagforeningen ikke kan blive enige. Det ender nok med et regeringsindgreb. Vi håber, at der snart kommer en løsning, for vi vil allerhelst bare ind og undervise vores elever, siger Jeppe Krogh.

Han er tillidsmand for de overenskomstansatte lærere.

Tjenestemandsansatte skal gennemføre skema

Skolen står dog ikke tom. De tjenestemandsansatte lærere er ikke omfattet af konflikten og skal gennemføre deres skema.

Dorthe Engelbrecht Sørensen, der er tjenestemand og underviser i fransk og dansk, er ikke glad for situationen.

Jeg vil hellere stå hernede og være solidarisk med mine kolleger. Jeg føler mig lidt som en skruebrækker, selvom jeg jo skal være her. Så det er underligt. Det er spøgelsesbygning, vi skal op i, hvor kun få børn er der, siger hun.

Skoleleder tager tørn som gårdvagt

Skoleleder Jørgen Bang har taget opstilling som skolepatrulje på den lille fodgængerovergang foran skolen. De få børn, der skal møde i skole, skal jo sikkert derhen. Senere må han tage en tørn som gårdvagt.

- I bund og grund er det en underlig skizofren oplevelse, fordi vi til daglig knokler for at give børnene det bedst mulige tilbud. Og nu står vi i en situation, hvor arbejdsgiverne har varslet en lockout, som vi selvfølge retter os 130 procent efter, siger han.

Ifølge Jørgen Bang består det skizofrene i, at han på den ene side gerne vil sørge for, at alle elever får den bedst mulig undervisning.

- På den anden side står jeg i dag og skal rette mig efter nogle arbejdsretslige krav, som er total modstridende i det, jeg kæmpe for, siger han.

Far: Afbræk i almindelige trummerum

Blandt de fremmødte elever er Storm, som skal i 0. klasse, mens storesøster Rosa, der går i 2. klasse må tage med far på arbejde i Fødevareministeriet.

- For os er det en usædvanlig situation, men også et meget godt afbræk i den almindelige trummerum, og det tager vi bare med et smil på læben og håber, at de snart får det løst, siger børnenes far, Karsten Biering Nielsen.

Uden for står de lockoutramte lærere og diskuterer højlydt om, hvorvidt de kan snige sig ind på skolens toilet, og om en af tjenestemændene ikke kan komme med en kande kaffe.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere