Kvinde anklaget for million-fusk

Falske regninger og dobbelte bilag til en værdi på næsten en million kroner ligger til grund for en anklage mod en 49-årig kvinde for dokumentfalsk og bedrageri.

De mange penge knytter ifølge anklagen sig til kvindens tolke-firma, som har stået for at oversætte fra arabisk til dansk for Region Hovedstaden de seneste år, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sagen var i går for Retten i Hillerød. Anklageren kræver kvinden fængslet i et år og ni måneder og en frakendelse af retten til at drive tolke-virksomhed. Den tiltalte kvinde nægter sig skyldig.

Ifølge specialanklager Thomas Raaberg-Møller fra Nordsjællands Politi oplevede Region Hovedstaden i 2009, at udgifterne til tolke steg betydeligt. Regionen undersøgte derfor sagen og fandt ud af, at der blandt de mange bilag for tolke-arbejdet var falske bilag og dobbelte udgaver af samme regninger.

36 anmeldelser om svindel med tolkebistand

Landets regioner skal ifølge sundhedsloven yde vederlagsfri tolkebistand til personer, som har behov for tolkning i forbindelse med behandling hos læger og ved sygehusbehandling.

Sidste år kom Region Hovedstaden med 36 anmeldelser om svindel med tolkebistand til Nordsjællands Politi. Ni firmaer stod dengang for skud. Sagen mod den 49-årige kvinde er den eneste, som politiet er gået i retten med, forklarer Thomas Raaberg-Møller.

Der forventes dom i sagen inden fredag denne uge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere