Kun fire ud af ti unge københavnere konfirmeres

Der er blevet længere mellem konfirmanderne i København. Det kan blandt andet skyldes, at de unge ikke kan gå til præst i skoletiden, det kan man i mange andre dele af landet.

Aldrig før er så få unge danskere trådt ind i de voksnes rækker ved at blive konfirmeret i en kirke som nu.

Sidste år var det således blot 69,8 procent af en årgang, der blev konfirmeret, ifølge nye tal fra Kirkeministeriet. Men der er store forskelle landsdelene imellem.

Hvor 84,5 procent i Aalborg Stift og 74 procent i Aarhus Stift bekræftede deres dåb, gælder det blot 40,6 procent af de unge i København og på Bornholm.

Domprovst Anders Gade-gaard, kalder det dog en succes, at tallet ikke er lavere:

- I modsætning til resten af landet er det aldrig lykkedes kirkerne i København at lave et samarbejde med folkeskolen. Det betyder, at de unge ikke kan gå til konfirmationsforberedelse i skoletiden, som man kan næsten alle andre steder. Vi skal derfor konkurrere med unges fritidsaktiviteter.

Ifølge ham har byens kirker lavet et stort arbejde for at nå de unge - og det har gjort, at antallet af konfirmerede kun er faldet svagt fra 45 til godt 40 procent af en årgang.

- Det er faktisk så stor en succes, at de kommer fra London og Tyskland for at studere, hvad vi gør,« siger han til metroxpress.

Ifølge lektor i religionspædagogik Leise Christensen er det dog ikke hele forklaringen.

- Jo højere urbanisering, jo færre konfirmationer. Man har ikke så nært et forhold til den lokale kirke. Der har været jævnt faldende deltagelse i konfirmation og andre kirkehandlinger. Når andelen er under 50 procent, falder deltagelsen hurtigere. Når hovedparten ikke konfirmeres, falder flere fra.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

tivoli

Populær musical genopstår i Tivoli

Julevindue 1

Landets mest julepyntede vindue? Michael har brugt en uge og 1.500 kugler

20180511-071052-L-1920x1279we

Nørrebro-drengen Mads Mikkelsen erstatter Johnny Depp i storfilm

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere