Kommuner går sammen om et nyt akutteam, der behandler borgere i hjemmet

Brøndby og Hvidovre Kommuner har oprettet et specialiseret hold af sygeplejersker, der kan behandle borgere i kommunerne i hjemmet.

Nu kan borgere i Hvidovre og Brøndby Kommuner modtage lægelig behandling i hjemmet, som de tidligere skulle enten på hospitalet eller til lægehuset for at få klaret.

De to kommuner har i fællesskab sat et nyt akutteam i verden bestående af sygeplejersker med kompetencer inden for akutsygepleje, der hurtigt kan rykke ud til syge borgere.

Håbet er, at det nye team med navnet Akutteam Brøndby-Hvidovre kan føre til, at færre borgere hospitalsindlægges med problemer, der kan klares hjemmefra.

- Vi ved, at det kan være en anstrengende oplevelse at komme på hospitalet. Især hvis det blot handler om at blive observeret, få lagt et kateter eller taget en blodprøve, som godt kan klares hjemme. Derfor bliver Akutteamet et vigtigt supplement til vores nuværende sundhedstilbud, siger Per Jensen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune i en pressemeddelelse.

Akutteamet kommer til at samarbejde tæt med kommunernes praktiserende læger, hjemmesygeplejerskerne, hjemmeplejen, akuttelefonen 1813 og hospitalerne. Akutteamet kan således sendes ud til borgerne, hvis en af de forskellige sundhedsorganer vurderer, at der er grund til det.

- Udviklingen i sundhedsvæsenet er i øjeblikket, at flere og flere borgere skal behandles i eget hjem, og her vil vi med det nye akutteam i Brøndby og Hvidovre kunne gribe den opgave med vores dygtige akutsygeplejersker, siger Lars G. Jensen, der er formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Hvidovre Kommune.

Der er foreløbig fem sygeplejersker i akutteamet.
Der er foreløbig fem sygeplejersker i akutteamet.
Foto: Brøndby Kommune

- Vi ved endnu ikke, hvordan den kommende sundhedsreform bliver, men der er ingen tvivl om, at vi med vores nye akutteam har vi skabt et fundament, som kan udbygges, så vi er forberedt på de krav, som det øvrige sundhedsvæsen stiller til os i fremtiden, siger han.

Et eksempel på en opgave, akutteamet kan løse, er blodprøvetagning. Hidtil har borgere skulle forbi hospitalet eller lægen for at få foretaget en blodprøve.

Der er foreløbig fem sygeplejersker i akutteamet, og de vil bemande teamet fra klokken 08.00 til 22.00 mandag til fredag og fra 10.00 til 20.00 i weekenden.

Kommunerne Rudersdal, Gentofte og Gladsaxe søsatte et lignende tværkommunalt akutteam i august måned sidste år. Se mere i indslaget herunder:

Gentofte, Gladsaxe og Rudersdal er gået sammen om et nyt akutteam.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik