Foto: Christina Gerion - TV 2 Lorry

Kommune: Katastrofe at løbe tør for stemmesedler

Den er god nok. Det kan åbenbart godt ske...

Én ting må man ikke løbe tør for på en valgdag. Og det er stemmesedler. 

Alligevel er det faktisk sket, at der ikke har været nok af dem. 

Det skriver DR.dk. 

I Rudersdal Kommune, hvor vælgerne i 2009 både skulle til EU-valg og stemme om tronfølgeloven, manglede man nemlig papir. 

Læs også Vidste du det? Dette må du ikke gøre i stemmeboksen

Det fortæller Solveig Andreasen, chefkonsulent og jurist i borgmestersekretariatet i Rudersdals Kommune, til Danmarks Radio. 

Man gad dengang ikke at bestille papir til alle vælgere, men nøjedes med at sørge for, at der var til 75 procent af de stemmeberettigede. 

Måtte låne papir fra nabokommune

Panikken bredte sig, da stemmesedlerne var ved at slippe op, men heldigvis gav Økonomi- og Indenrigsministeriet grønt lys for, at kommunen lånte stemmesedler udenbys. 

Det kunne man gøre i 2009, da stemmesedlerne var ens i hele landet, men det er i sagens natur ikke en mulighed i dag til kommunalvalget. 

Læs også IT-nedbrud fik folk til at forlade stemmested

Chefkonsulenten forsikrer dog, at man har nok i år, hvor man har sørget for, at mindst 82 procent af borgerne kan sætte et kryds:

- Det ville være en katastrofe (hvis man manglede igen, red.). Spørgsmålet er, om man skal gå med livrem og seler. Men det ville være fjollet at printe 100 procent, da resten vil ryge direkte i forbrændingen, siger hun til DR.dk. 

Det sker ikke tit, at valgstederne løber tør for stemmesedler, oplyser Økonomi og Indenrigsministeriet.