Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Kollektiv trafik fra dør til dør kun kendt af få

Den er blevet kaldt telebussens afløser, og i takt med, at landets kommuner skærer i de tyndt besatte landbusruter, kan Flextur - kollektiv transport med taxa og minibus fra dør til dør - supplere den kollektive trafik. Men i Nordsjælland er ordningen endnu ret ukendt.

Kun Allerød og Gribskov er med i dag, mens der på resten af Sjælland er 16 kommuner tilsluttet - blandt andet store kommuner som Roskilde, Køge, Kalundborg, Odsherred og Ringsted.

- Flextur har sin styrke på tider og steder, hvor der er tynd busbetjening - og over for folk, der på grund af handicap har svært ved at tage en normal bus. Men vi har også en del ridepiger blandt passagererne. Forældrene, der måske ikke kan nå hjem fra arbejde, ved, at døtrene bliver kørt fra dør til dør, og rideskoler ligger jo tit langt fra den øvrige kollektive trafik, siger Jens Peter Langberg, områdechef for Flextur i Movia. Han siger, at Movia er parat til at rulle Flextur ud i alle kommuner, der vælger at tilslutte sig ordningen.

Alle borgere i de tilknyttede kommuner kan bestille Flexture. I går benyttede glaspuster Darryl Hinz ordningen, da han skulle til fysioterapeut. Frederiksborg Amts Avis var med på turen.