København i front - men andre byer spinder også krydstogtsguld

År efter år har København tiltrukket flere og flere krydstogts-turister. Og nu går en række andre danske byer også med i dansen om guldkalven.

Krytdstogtsturister i det københavnske gadebillede er ikke noget nyt syn. Men nu dukker en- og todagesturisterne, der er kommet til landet med skib, også op i andre byer - for den konstant voksende krydstogtsturisme breder sig så meget, at det ikke kun er København, der er en populær anløbsdestination.

For hele Danmarks vedkommende er forventningen, at 1,1 million krydstogtssgæster sætter fod på dansk jord i løbet af det år, vi netop er gået ind i.

Og mens flertallet vil gæste København, så er der også stigninger andre steder. Det gælder for eksempel Hundested, der i år får besøg af fire krydstogtsskibe, og Helsingør har ligeledes udsigt til sejlende gæster, der kan skabe omsæltning i byen.

Gæster hele året 

I København forventes 875.000 krudstogtsturister i løbet af 2018 - og det er så mange, at selve sæsonen nu også varer længere.

For at få plads til alle skibe kommer sæsonen i år til at strække sig over 215 dage.

- Danmark går ind i sit bedste år for krydstogtturisme – nogensinde. Og det er ikke kun København, der fortsætter vækstkurven op ad. Det nye år understreger for alvor, at hele landet er kommet med og har hul igennem på det internationale marked. Med vores mange havnebyer med individuelle udbud af oplevelser, har Danmark et stort potentiale for krydstogt, og det profilerer vi strategisk over for rederier og rejsebureauer verden over, meddeler Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor netværket CruiseCopenhagen, der samler den danske krydstogtbranche, er forankret.

I pressemeddelelsen nævner han, at for eksempel Aarhus, der er Danmarks næststørste by, til sammenligning med Københavns 875.000 krydstogtsturister runder 100.000 i 2018.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere